Évzárás

2024.01.01. 09:39

Záporoztak a díjak, rendkívül sikeres évet zárt az egri könyvtár

Tőzsér Istvánné szerint a 2023 rejtegetett kihívásokat, ám annál több sikert és díjat hozott az intézménynek.

Molnár Helga

A Bródy Sándor Könyvtár még a 2020-as felújítás alatt (Archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Év vége felé járunk, pár nap és itt az új esztendő, ekkortájt sokan összegzik a hátrahagyott hónapokat. Erre kértük Tőzsér Istvánnét, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatóját is.

Mint mondta, nagyon sikeres volt a 2023, rengeteg kiváló eredménynek örülhettek.
– A legfontosabbnak mind közül azt tartom, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után az olvasók visszatértek a könyvtárba. Nem apadt a számuk, sőt még nőtt is – emelte ki.

Nagy eredmény, hogy idén – 65 év után – Egerbe került a Bródy-Hunyady hagyaték. A könyvtárban megtekinthetők az örökség elemei, Hunyady Sándor és Bródy Sándor kéziratai, levelei, első kiadású könyvei, családi fotók, filmplakátok, karikatúrák és az írókról szóló újságcikkek is. Bútorok is tartoznak a hagyatékhoz, így Alexander Brody asztala, amelyen aláírták az ajándékozási szerződést, s a széke is, melyben a fia foglalt helyet a megállapodás aláírásakor.
– Mindennek feldolgozása jelentős munkát ad nekünk a következő esztendőkben is. Ez megalapozta azt, hogy muzeális gyűjteményi funkciót is kapjon az intézményünk – tette hozzá.

Mint mondta, számos díjjal is büszkélkedhetnek idén. Egyet-egyet kiemelve, Családbarát munkahely díjat illetve az Év Felelős Foglalkoztatója címet is megkapták 2023-ban.
– Ezeken túl elindult a felkészülés, hogy ismét megkapjuk a minősített könyvtár címet, s kíváncsian, reménnyel telve várjuk a jövőt, hogy megkapjuk-e – húzta alá.

Tőzsér Istvánné fontosnak tartja azt is, hogy ugyan több kollégája nyugdíjba vonult, pótlásukra fiatal munkatársak érkeztek, így elmondása szerint a generációváltás flottul végbemehet a könyvtárban. S végül elmondta, 17 éve vezeti a Bródy Sándor Városi és Megyei Könyvtárat, s idén az Informatikai és Könyvtári Szövetség tagjaként is funkcionált, így több irányba terjedt a munkája, de mindent összevetve egy sikeres, kihívásokkal teli, ám eredményekben gazdag évet zárhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!