Mulatság

2024.03.20. 16:27

Húsvétkor a Palócföld idén is színes programot ígér

Palócföld több települését is érdemes végiglátogatni a családi programokért. Vármegyénkből sem kell messzire utazni, a palóc vidéken a család minden tagja jól érezheti magát húsvétkor.

Mátraverebély-Szentkút is várja a híveket és családokat húsvétkor

Forrás: szentkut.hu

Hollókő idén sem okoz majd csalódást húsvétkor, ugyanis  vödrös locsolkodással és táncos-zenés mulatsággal vár, közölte portálunkkal Dancsok Regina, a Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely szóvivője. A hagyományok és az életöröm ünnepeként számon tartott négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál gazdag folklórprogramot kínál, megismertet a palóc gasztronómiával, a hagyományos, vödrös locsolkodással, és emellett családi- és gyermekprogramok is csalogatják a látogatókat. Felelevenítik a kerepelőzés hagyományát, táncház és tánctanítás, összességében egy négynapos táncos-zenés mulatozásba csöppennek a vendégek március 29. és április 1. között.

Bővebb információk itt.

Mátraverebély-Szentkút, a Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhely családbarát komplexummá vált, tudatta a szóvivő. A fejlesztéseknek köszönhetően játszóterekkel, sportpályával gazdagodott a hely, nyártól pedig megnyílnak a családi apartmanjai is. Így érdemes a családos programok közé is beiktatni a látogatást. A szent három nap Szentkúton mindig különleges. Aki szeretné átélni mélyebben az ünnepet, annak érdemes az esti (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) felemelő liturgiáiba bekapcsolódni, amelyet az egyik ferences szerzetes kommentárjai tesznek mindenki számára érthetőbbé. Nagycsütörtökön 18 órától lesz szentmise, lábmosás, oltárfosztás, búcsúbeszéd szertartása. Nagypénteken 18 órától Urunk szenvedésének liturgiája kezdődik. Szentsír a gyóntatóudvaron lesz. Nagyszombaton 20 órától: húsvét vigíliája. A szertartás a templom előtt kezdődik.  Húsvét vasárnapján szentmisék lesznek, reggel ételszenteléssel, délelőtt pedig körmenetet is tartanak. Bővebb információt ezen az oldalon találunk.

A Palócföld Geoparkja nyúldobó versennyel és mocsárjárással várja a látogatókat. Az Ipolytarnóci Ősmaraványoknál a négynapos ünnep alatt tojáskeresési kihíváson vehetnek részt a gyerekek, de lesz nekik kisállatsimogató, arcfestés, nyúldobó verseny, húsvéti kézművesség, hűtőmágnes-készítés és tojásokat is festenek. A mocsárjárónak nevezett programmal pedig a miocén korszak élővilágát fedezhetik fel. Bővebb információk itt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!