Bábszínház

2024.04.05. 10:25

Különleges előadással várja a családokat az egri Harlekin + fotók

Családi koncertszínház bábokkal és népdal-feldolgozásokkal: különleges előadással készül a Harlekin Bábszínház.

Mellik Alexandra

Az Ágas-bogas elnevezésű koncertszínház igazi különlegességnek, kuriózumnak számít az egri Harlekin Bábszínház műsorában, hiszen ilyen színházi előadásformát eddig még nem készítettek. Szűcs Réka, a Harlekin Bábszínház igazgatója portálunknak elmondta, maga az előadás formailag olyan mint egy koncert, egybefüggő története nincs. Az egész darab a zene szeretetéről szól, s a zenei nevelést helyezték a középpontba. 

Különleges előadással várja a családokat az egri Harlekin
Különleges előadással várja a családokat az egri Harlekin
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– A Harlekin Bábszínház műsorában egy igazán különleges alkotásnak számít az Ágas-bogas, amely gyakorlatilag egy interaktív koncertszínház, hiszen a gyermekekkel folyamatosan kommunikálunk. Az előadásban szerepel játék, zenei- és ritmusfejlesztés, zenehallgatás, éneklés, mondókázás – emelte ki Szűcs Réka. – Magának az előadásnak a plusz különlegessége, hogy a közönség végig élőzenét hallhat. Van egy háromfős zenekarunk, akik élőben zenélnek és számos hangszert vonultatnak fel az előadás folyamán: ütőgardont, gitárt, csellót, klarinétot, harmonikát, fúvós hangszereket, citerát.  

Mint megtudtuk: az előadásnak van két játékmestere is, akik vezetik a történetet és közös játékra invitálják a gyermekeket. 

– A darab érdekessége, hogy alapvetően népdalokkal operálunk. Ezeket a dalokat azonban különböző stílusokban is megszólaltatjuk: rock, jazz, komolyzene. Ennek köszönhetően a gyermekek nem csak a népdalokkal, hanem ezekkel a zenei  stílusokkal is megismerkedhetnek.

Az Ágas-bogas zenei vezetője Zádori Szilárd, tervezője Szűcs Orsolya. A darabot – amely Zádori Szilárd és Bencze Mónika ötlete nyomán készült – Szabó Attila, Szűcs Réka és Zádori Szilárd írták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!