Kis képzőművészek

2024.04.09. 15:33

Rostás Bea Piros maklári ovisainak munkáiból nyílt kiállítás

Számos technikával ismerkedhettek meg a mini művészek a maklári oviban.

Molnár Helga

A maklári óvodások megtekintik a kiállítást

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gál Gábor

A maklári Napsugár óvodában nyílt meg a helyi gyermekek tárlata kedden délelőtt. Rostás Bea Piros tanítványainak munkáinak kiállítását a Maklári Nyugdíjas Klub Búzavirág népdalkörének műsora köszöntötte, majd Numan László képviselő szólt néhány szót. Mint mondta, az önkormányzat szívesen segítette a tárlat létrejöttét, mely 2019-ben indult, s már akkor is sikeres volt. Hozzátette, a koronavírus járvány sajnos megtörte ezt a folyamatot, de idén újra összefogott a szülői közösség, és a maklári önkormányzat kiegészítő támogatásával újra lehetőségük volt a gyerekeknek az irányított alkotásra, fejlesztésre.
– Már évek óta van szerencsém ismerni a művészt. Szerethető a munkássága, a vidámsága, kedvessége, mely a munkánkon is meglátszik. Ideköltözött hozzánk a művészet, s ettől többet nem is várhattunk volna, mint hogy Bea derűje megérkezzen, s átültetődjön a gyerekek munkájába – fogalmazott.

Rostás Bea Piros megköszönte a helyikenek a családias fogadtatást, s kifejezte szándékát, miszerint szeretné folytatni ezt a programot. Minden alkalommal az óvoda összes jelen lévő gyermeke részt vett a foglalkozásokon -nyolcvanan, százan - ahol az óvónők és dajkák segítségével egyszerre egy-egy csoport dolgozott a művésznővel. A foglalkozásokon számos technikát és anyagot ismerhettek meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!