Koncert

2024.05.25. 20:57

A Kepesben tapsoltak a Legényesnek

Több díjat is bezsebelt már az együttes, ezúttal a Kepes Intézetben tapsoltak nekik.

Molnár Helga

A Legényes Zenekar adott koncertet szombaton a Kepes Intézetben. A Legényes zenekar az egri zenei élet fiatal, lelkes, tehetséges népzenészeinek közösségéből álló együttese.

A Kepesben tapsoltak a Legényesnek
A Kepesben tapsoltak a Legényesnek
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A zenekar tagjainak pályafutása a Farkas Ferenc Zeneiskolában indult. A Legényes zenekar három taggal alakult meg, Lisztóczki Levente hegedűn, Pozsonyi Balázs brácsán, Balog Ábel nagybőgőn játszott. Ifj. Gelencsér János. 2019-ben még ketten csatlakoztak a zenekarhoz, Nagy Gergő cimbalmon, Kása Kolos hegedűn játszik. Ez a Legényes elnyerte már a bonyhádi Halmos Béla Országos Népzenei Találkozó nívódíját, eljutott a Fölszállott a páva tehetségkutató élő műsorába, és a fiatalok kategóriában megkapta 2020-ban az Eger Csillagai díjat.

Ezúttal Pozsonyi Balázst (prímás), Lisztóczki Leventét (segédprímás), Lisztóczki Pétert (brácsa, harmonika), Balog Ábelt (nagybőgő) és Nagy Gergőt (cimbalom) hallhatta a nagyszámú érdeklődő közönség. A szombati koncert témája a cimbalom, s annak szerepe a zenekarban volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában