FUTSAL

2017.07.22. 18:04

Jacsmanik az Eb-ezüstről: nem kell szomorodni

Második helyen a mieink a bukaresti DiaEuro 2017-en.

 

– Két aranyat kellett volna kiosztani a csapatoknak, bár tudom, ez nem lehetséges – fogalmazott Jacsmanik Attila, aki a magyar válogatott egri tagjaként fontos szerepet vállalt az ezüstérmes helyezésből a cukorbetegek számára rendezett Európa-bajnokságon.

A DiaEuro 2017 bukaresti döntőjében hosszabbításban maradtak alul a mieink Horvátországgal szemben. Sorozatban ötödször finalista nemzeti csapatunk negyedszer végzett másodikként.

– Tavaly jobban el voltam keseredve, de most úgy gondolom, hogy nem kell szomorkodni, az eredmény önmagáért beszél, még ha számunkra kedvezőtlen is – tette hozzá a Jacsmanik Attila. – Ahogy az lenni szokott, a helyzeteken jobban ki kellett volna használni, és akkor most elsőségről beszélhetnénk.

Az ezüstérmes magyar válogatottban Jacsmanik Attila a hátsó sorban balról az ötödik

Fotó: Magyar Cukorbeteg Futsal válogatott

Az Eb-n négy gólt szerzett megyeszékhelyi labdarúgó, aki tavasszal a Diósd színeiben játszott nagypályán, saját teljesítményével nem volt elégedett, ugyanakkor amit védekezésben kértek tőle, az megoldotta.

Csak azt lehet sajnálni, hogy akadt is a magyar csapatban, aki sorban negyedik Európa-bajnoki ezüstérmét vehette át...

A DiaEuro 2017 döntőjében:

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 5–6 (2–2, 5–5, 5–5) – hosszabbítás után

MAGYARORSZÁG: Tövisháti – Pinczés, Nagy R., Brondics, Jacsmanik. Csere: Földvári, Purguly, Czernai, Kanalas, Saláta. Szövetségi kapitány: Hevesi Tamás

GÓL: Pinczés (2.), Saláta (9.), Brondics (28., 39.), Nagy R. (36.), ill. Markovic (14., 20., 25., 39.), Kocar (27.), Ivanovic (49.)

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában