TELJESÍTMÉNYTÚRA

2019.01.29. 17:21

Szilágyi Norbert: 40 kilométer a negyvenediken

„Ahelyett, hogy a családommal szánkóznék Mátrafüreden...”

B. Cs.

Szilágyi Norbert (jobbra) és barátja. Nem tartottak végig együtt Beküldött fotó

Indulóból 3464 akadt, távot teljesítőből pedig 2906 személyt számoltak a Téli Mátra teljesítménytúrán. A Hanák Kolos Turistaegyesület rendezvénye Szilágyi Norbert számára különleges jelentőséggel bírt. A Gyöngyösi AK korábbi, a Markaz FC jelenlegi futballistája a heol.hu-nak beszámolt arról, milyen volt belülről a leghosszabb (40,5 kilométeres) táv.

Szilágyi Norbert (jobbra) és barátja. Nem tartottak végig együtt Beküldött fotó

– Már négy évvel ezelőtt megkezdtem a felkészülést az idei versenyre – indított Szilágyi Norbert. Kétezertizenhatban az S, 2017-ben az M, tavaly pedig már az L jelű távot teljesítettem, míg év közben a családommal, barátaimmal szoktam túrázni, amennyire a szabadidőm engedi. A szombati nap azonban nekem ezen túl is különleges volt, mert éppen a 40. születésnapomra esett. Barátommal vágtunk neki a kilométereknek, ami Lajosházáig kiválóan ment, csak az a fránya túracipő kezdte el törni a sarkam. (Többet kellett volna használnom a tavalyi megvásárlás óta...).

 

Azt követően a sarkam kezelése folyamatos feladatot adott az ellenőrző állomásokon. Amikor ezen úrrá lettem, cimborám Galyatetőn kidőlt mellőlem, úgyhogy azt követően magányosan folytattam az utam. A túra legnehezebb részét a Pisztrángos–Kékestető közötti szakasz jelentett számomra. Többször eszembe jutott, mekkora idióta vagyok, hogy így ünneplem a szülinapom, ahelyett, hogy a családommal szánkóznék Mátrafüreden... Végül csak feljutottam a Kékesre, ami olyan mint a Budai vár. Onnan már csak lefelé visz az út... Ez megkönnyítette a helyzetem és 9 óra 44 perc alatt letudtam a túrát.

Őszintén szólva a tájban csak nagyon keveset tudtam gyönyörködni, de sok előttem túrázó talpnyomát vissza tudom idézni a fejemben. A célba érés öröme azonban feledteti az addig kínszenvedéseket, amire még rá tesz, amikor látod, hogy mennyi nálad idősebb vagy éppen fiatalabb is sikeresen végigment, és még sincsenek olyan ramaty állapotban, mint te – foglalta össze gondolatait Szilágyi Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában