VÍZILABDA

2019.02.26. 17:11

A Recco ellen a tisztes helytállás lehet a cél az egri pólósoknak

Az olaszok a Bitskey-uszodában válthatják meg a jegyüket a hannoveri nyolcas döntőre.

Heol Sport

Tartani kell a lépést az olaszokkal Fotó: Lénárt Márton

A férfi Bajnokok Ligája A-csoport 9. fordulója:

ZF-EGER (5.)–PRO RECCO (1.)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, szerda, 19.00.

A szerb Crvena zvezda elleni találkozókat követően két egymást követő győztes Bajnokok Ligája-mérkőzéssel a háta mögött várhatja a csoport élén álló Pro Recco elleni találkozót a megyeszékhelyi férficsapat. Az olaszok egyetlen győzelemre állnak attól, hogy kiharcolják a hannoveri Final Eight-ben való részvételt, vagyis öt fordulóval a zárás előtt bebiztosíthatják helyüket a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese között.

Tartani kell a lépést az olaszokkal Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A két csapat bolognai mérkőzésén 17–7-re nyertek Ratko Rudic edző tanítványai. A találkozó esélyese ezúttal is a világsztárok egész sorát felvonultató olasz együttes. Decker Ádámék számára a tisztes helytállás lehet cél, a még továbbjutást érő negyedik helyért a későbbiekben majd óriási versenyfutás várható.

A 9. játéknapon a Recco mögött elhelyezkedő két csapat a Brescia és a Barceloneta egymással csatázik Olaszországban. A még nyolcas döntőt érő pozíciót elfoglaló Ferencváros a három pont megszerzésének reményében fogadja a Crvena zvezdát. A Dinamo Moszkva a román fővárosba látogat, ahol a Steaua otthonában szeretne megkapaszkodni az utolsó szalmaszálak egyikében.

A csoport további párosítása: Brescia–Barceloneta, Ferencváros–Crvena zvezda, Steaua Bukarest–Dinamo Moszkva.

Az A-csoport állása nyolc mérkőzés után: 1. Pro Recco 24 pont, 2. Barceloneta 19, 3. Brescia 17, 4. Ferencváros 13, 5. ZF-Eger 12, 6. Dinamo Moszkva 6, 7. Steaua Bukarest 3, 8. Crvena zvezda 0.

Segítsünk együtt

A Biró család javára szervez adománygyűjtést az Egri Vízilabda Klub. A Pro Recco elleni mérkőzést ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók, akikek arra kérnek, hogy az uszoda több pontján lévő gyűjtődobozokba helyezett pénzzel, támogassák a szerencsétlenül járt családot. Mint ismeretes, a háromgyermekes család szarvaskői háza február elején égett le. A megsegítésükre széles körű társadalmi összefogás indult, amelyből az Egri Vízilabda Klub is igyekszik kivenni a részét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában