BIRKÓZÁS

2019.03.12. 15:01

Borosi és Nagy bebiztosította az Eb-indulást

Kaposváron biztosította be Európa-bajnoki részvételét Nagy Noémi és Borosi Henrik. A Somogy megyei városban rendezett serdülő szabad- és kötöttfogású, valamit női válogató versenyen az Egri Vasas-EVSI versenyzői két arany- és két bronzérmet szereztek.

S. K., B. Cs.

– Nagy Noémi a szabadfogásúak 66 kilós súlycsoportjában végzett az első helyen – tájékoztatott az egriek vezetőedzője, Gyöngy ­Attila. – A 85 kilósok között szereplő Borosi Henrik kötöttfogásban bizonyult a legjobbnak. Az újabb sikereknek köszönhetően Noémi és Henrik is tagja a magyar serdülő válogatott keretének, s mindketten jogot szereztek a korosztályos Európa-bajnokságon történő részvételre. A 38 kilós Deutsch Botond mindkét fogásnemben bronzérmesként zárta a megméretést.

Borosi Henrik, Deutsch Botond és Nagy Noémi Beküldött fotó

Március 16-án, vasárnap Egerben folytatódhat az érmek gyűjtése az egriek számára. A diák II-es korosztály tagjai számára ugyanis a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik az országos bajnokságot.

A területi küzdelemsorozatról továbbjutott 11–12 éves birkózók, összesen mintegy 150 fő alkotja a mezőnyt – tekintett előre az EVSI igazgatója, Kovács Géza. – A három szőnyegen lebonyolítandó párharcok végén tizennégy súlycsoportban (23 kg, 26, 29, 32, 35, 38, 42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, +69) hirdetnek győztest. Bízunk abban, hogy minél több hazai sikert láthatunk.

Az Egri Városi Sportiskola, az Egri Vasas SE és a Magyar Birkózó Szövetség rendezésében sorra kerülő viadalon a házigazda egyletet a következő tíz versenyző képviseli: Szuromi László, Kovács Keve, Juhász Imre, Juhász Koppány, Kazinczy Bálint, Jakab Norbert, Deutsch Olivér, Vitai Vajk, Nagy Benedek, Paskuj Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában