KÉZILABDA

2019.05.16. 16:50

DVTK-Eger: kilenc játékos távozik a csapatból

A Komló elleni utolsó bajnoki mérkőzéssel egyidejűleg egy korszak is lezárul az egri klub életében.

Sike Károly

Repóth Dánielnek (1) is véget ért az egri éra Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 26., utolsó fordulója:

DVTK-EGER (11.)–KOMLÓ (8.)

Eger, körcsarnok, péntek, 18.00. V.: Bíró, Kiss O.

Repóth Dániel nyolc, Dobó Zsolt öt, Bajorhegyi Ádám és Takács Bence négy, Szepesi István és Vaskó Péter kettő, Gregor Lorger, Rolandas Bernatonis és Hegedüs Márk egy szezon után köszön el Egertől. A búcsúzókkal több mint 1300 gól is távozik.

– Életem egyik legmeghatározóbb időszaka zárul – fogalmazott a 2011 nyarán az NB I.-es Dunaferrtől érkezett 28 éves kapus, Repóth Dániel. – Nem vagyok a búcsúzások nagy mestere, ami talán abból is fakad, hogy pályafutásom során kevés klubnál szerepeltem, mindig méltányos voltam a csapataimhoz. Dolgozik bennem némi izgalom, nem tudom, mit vált ki belőlem az utolsó egri fellépés.

Repóth Dánielnek (1) is véget ért az egri éra Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Viszontagságos szezon végéhez érkezik a megyeszékhelyi férficsapat, ahol már csak egy cél lehet: a szép búcsú. Azzal, hogy a Cegléd kedden vereséget szenvedett Veszprémben, a bennmaradás matematikailag is biztossá vált, a végső pozíció az utolsó forduló eredményeitől függően a ­10–12. hely valamelyike lehet.

– Hazai pályán erősek vagyunk, ezt az elmúlt évek során már számtalanszor bebizonyítottuk – folytatta Repóth Dániel. – Kellő összpontosítással és odaadással a Komlóval szemben is lehet esélyünk. Ellenfelünk tavasszal elmaradt az előzetes várakozásoktól, így a játékosai minden bizonnyal bizonyítási vággyal teli érkeznek Egerbe.

A baranyaiak számára még a hetedik helyezés is elérhető, ehhez azonban nem elég győztesen távozniuk a Kemény Ferenc Sportcsarnokból, az is elengedhetetlen, hogy a Dabas ne nyerjen Mezőkövesden. Apropó, Mezőkövesd! A bennmaradás kiharcolásáért küzdő matyó gárda az egyetlen, amely győzelemmel még megelőzheti a mieinket.

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában