KÉZILABDA

2019.05.29. 15:35

Tóth Edmond: a lelátóról érkező segítség értékes pontokat hozott

Tehetősebb, jobb játékerőt képviselő klubok kerültek a DVTK-Eger elé.

S. K.

Tóth Edmond látja a felfelé vezető utat Fotó: Lénárt Márton

A szurkolók iránti mérhetetlen hála, amit az elsők között említett a DVTK-Eger vezetőedzője, Tóth Edmond a szezonértékelő beszélgetés kapcsán. Abban, hogy a Kemény Ferenc Sportcsarnok nem a legkedveltebb úti cél az ellenfelek számára, elévülhetetlen érdemeket szereztek a drukkerek.

– A szezonzárón emlékezetes produkcióval múlták felül Komló együttesét, aminek köszönhetően a tizedik helyen zárták az NB I.-es pontvadászatot. Minden jó, ha jó a vége?

– Az ismert nehézségeinkkel együtt kétségtelen, hogy jó eredménynek számít a tizedik hely – válaszolt Tóth Edmond.

– A helyezés mennyire felel meg a valós erőviszonyoknak?

– Jobbára olyan klubok előztek meg bennünket, amelyek jobb játékoskerettel rendelkeznek, s tehetősebb egyesületnek számítanak. Ez a realitás.

– Pontjai nagy részét hazai környezetben szerezte a csapat, vendégként mindössze a Vecsést és a Budakalászt győzték le. Ezzel is számoltak?

– A hazai mérkőzéseken rendszerint jobban teljesítünk, ez nem új keletű. Otthon jóval stabilabb csapatjátékkal vagyunk képesek előrukkolni, ez a kiegyensúlyozottság pedig általában kamatozik. Egyedül a Mezőkövesd elleni hazai vereség fájó, de korábban hoztunk bravúrokat is, talán elég csak a Tatabánya vagy a Csurgó elleni pontszerzést említeni.

– A korlátok közé szorított anyagiak mennyire nehezítették meg a napi munkát? A szakmai vagy a mentális felkészítés kapott nagyobb szerepet?

– Adódtak nehézségek, ez kétségtelen. A szurkolók ebből talán kevesebbet észlelhettek, de viszontagságos hónapokon vagyunk túl. A fizikális felkészítés és az adott taktika elsajátítása egyszer sem hiányzott, ugyanakkor időről időre a pszichológia is előtérbe került. Mindenkit másképp érintett az adott helyzet, de kiváló sportemberekkel dolgozhattam együtt, akik a mérkőzésekre mindig félre tudták tenni a sérel­meket.

– Ilyen szurkolótábor előtt alapkövetelmény, hogy az utolsó leheletéig küzdjön a csapat. Egyetért?

– Évről évre elmondjuk, hogy mennyi támogatást kapunk a lelátóról. Amikor már azt gondolnánk, hogy ezt nehéz lenne felülmúlni, mindig tesznek rá egy lapáttal. Elképesztő a közönségünk, amely valóban minden tiszteletet megérdemel. Amellett, hogy rendkívül elkötelezettek, minden körülmények között kulturáltak maradnak. Nagyon keserű a szánk íze, ha nem tudjuk meghálálni azt a feltétel nélküli szeretetet, ami felénk árad. Biztosíthatom a szurkolókat, hogy jövőre is mindent megteszünk azért, hogy minél több közös győzelmet ünnepelhessünk!

Tóth Edmond látja a felfelé vezető utat Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A házi góllövőlista

Rolandas Bernatonis 23 mérkőzés/109 gól, Takács Bence 26/99, Rédei István 23/79, Lezák Áron 25/71, Hegedüs Márk 26/69, Füzi Dániel 26/63, Szepesi István 25/59, Molnár Balázs 22/50, Dobó Zsolt 25/32, Vaskó Péter 26/25, Schmid Péter 13/23, Tóth Rajmond 26/11, Bajorhegyi Ádám 20/8, Kiss Gergő 26/2, Szepesi Noel 19/1

10. DVTK-Eger

Ősszel: 13 3 2 8 347–390 8

Tavasszal: 13 4 1 8 354–389 9

Otthon: 13 5 3 5 346–368 13

Idegenben: 13 2 – 9 355–411 4

Összesen: 26 7 3 16 701–779 17

Több mint 10 ezer ember a helyszínen

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos személyei által rögzített adatok alapján, a 2018/2019-es szezonban több mint 10 ezer ember követte figyelemmel a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a DVTK-Eger szereplését. Bajnoki mérkőzésre érkezve a Veszprém, a Dabas, a Szeged, a Mezőkövesd és a Gyöngyös is telt ház előtt lépett parkettre. NB I.-es találkozón összesen 9875 nézőt regisztráltak, ami átlagban 760 szurkolót jelent. A bajnoki csatározások mellett a Magyar Kupában és a Ligakupában is megmérette magát az együttes, amely újabb 2000 drukkert hozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában