LABDARÚGÁS

2019.06.06. 21:12

A hatvani gólkirály mindent trófeát begyűjtött

Minden vonatkozásban csúcsidényt hagyott maga mögött Simon Mátyás. A megyei I. osztályú bajnokság gólkirálya boldog, hogy az FC Hatvan csapatával ilyen teljes szezont élt meg.

B. Cs.

Jellemző kép a 2018/19-es idényből. Simon Mátyást gólja után ünneplik társai Fotó: Czímer Tamás

Osztályozó nélkül térhet vissza két év múltán az NB III.-ba az FC Hatvan csapata, amelynek színeiben a gólkirály bajnoki elsőséget és két megyei kupadiadalt is ünnepelhetett. Nem csoda, hogy a 28 éves támadó felsőfokon beszélt az évről.

– Szenzációs idényt futottunk a srácokkal, minden hivatalos versenysorozatot megnyertünk, amit meg lehetett. Beírtuk magunkat a hatvani futballtörténelem könyvébe – fogalmazott Simon Mátyás.

A csatár neve mellett hat tripla és hat dupla szerepel a 43 találat között. Arról is szólt, melyiket tartja a legfontosabb és melyiket a legszebb gólnak.

– Mindenképp a második helyezett Lőrinci ellen szerzett gólomat tartom a legfontosabbnak, amivel 1–0-ra nyertünk és 28 év után újra bajnokcsapatként ünnepelhettünk. Szenzációs érzés volt! A legszebb találatomat az őszi szezonban szereztem, egy oldalról történő beadást követően félfordulatból, kapásból lőttem ki mintegy 14–15 méterről a hosszú sarkot. Mindig nagy öröm számomra, ha a csapat győzelméből góllal veszem ki a részem.

A 119 hatvani gól egy harmadát szerezte, vagyis a csapat játéka jelentős részben rá önre épült. Úgy tűnt, ez a felelősség inkább ösztönzőleg hatott rá.

– Abszolút olyan vagyok, aki, ha érzi a bizalmat és ­érzi, hogy felelősség hárul rá, az ösztönzőleg hat rá. Ennek ékes példája volt az idei szezon. Úgy vélem, hogy ezt az edzők remekül ismerték fel. Ez volt eddigi pályafutásom legjobb idénye. Csapatszinten és egyénileg is minden díjat begyűjtöttünk, amit lehetett. Nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak emiatt, boldog lehetek, hogy ebben a nagyszerű gárdában játszhatok – zárta szavait Simon Mátyás.

Jellemző kép a 2018/19-es idényből. Simon Mátyást gólja után ünneplik társai Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A góllövőlista élmezőnye

43 GÓLOS: Simon Mátyás (FC Hatvan)

28 GÓLOS: Csoszánszki Dávid Antal (Energia SC Gyöngyös)

19 GÓLOS: Vojtekovszki Márton (Maklár)

18 GÓLOS: Bartók Péter (Lőrinci VSC)

17 GÓLOS: Alapi Gábor (FC Hatvan).

16 GÓLOS: Czigler Benett (Pétervására), Fótos László (Heréd)

14 GÓLOS: Czibolya Gábor (FC Hatvan), Sárosi Gábor (Marshall-ASE)

13 GÓLOS: Ács Ádám (FC Hatvan), Bárdos Bence (Marshall-ASE), Kálmán József (Felsőtárkány), Less Tamás (Lőrinci VSC), Pataki Viktor (Füzesabonyi SC)

12 GÓLOS: Érsek Martin (Egerszalók), Kiss István (Gyöngyöshalász), Kovács Gergő (FC Hatvan), Márkus Máté (Gyöngyöshalász)

10 GÓLOS: Ágói Zoltán (Lőrinci), Biró Lajos (Borsodnádasd), Csőke Bence (Heves), Marosi János (Energia SC), Szabó Levente (Marshall-ASE), Székesi Ádám (Lőrinci)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában