KÉZILABDA

2019.06.28. 09:44

Krivokapics Szepesi csapattársa lehet

Komlótól Nyíregyházáig, a szélrózsa minden irányába távoztak játékosok.

Sike Károly

Szepesi István (balról) ősztől egy osztállyal lentebb kamatoztathatja tudását

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I. 2018/2019-es szezonjában hatodik helyen zárt HE-DO B. Braun Gyöngyös együttesétől három, a tizedikként végzett DVTK-Eger gárdájától nyolc játékos távozott a nyári időszakban. Bár az átigazolási piac még élénk, és a klubcserék egy részéről nem történt hivatalos megerősítés, azért már egyre inkább körvonalazódik, hogy milyen irányt vett a csapatainktól távozó kézilabdázók pályafutása. Alábbi írásunkban ennek igyekeztünk utána járni.

A gyöngyösi szurkolók szemében vélhetően Milorad Krivokapics számít a legnagyobb veszteségnek. A zentai születésű, 38 esztendős, 38-szoros korábbi magyar válogatott jobbátlövő másfél évet töltött a Mátraalján. A hírek szerint „Krivo” a 2019/2020-as szezonban az NB I. B-s Ceglédi KKSE gárdáját igyekszik visszasegíteni az élvonalba. István Péter számára minden bizonnyal a szintén másodosztályú Ózdi KC lesz a következő állomás. A 30 éves beállóval úgy tudjuk, közel a végleges megállapodás, de konkrétumról még az ő esetében sem beszélhetünk. A katari-szerb Milan Sajin nagy világjárónak számít. A balátlövő elhagyja Magyarországot, a következő klubja egy eddig meg nem nevezett török együttes lehet.

Szepesi István (balról) ősztől egy osztállyal lentebb kamatoztathatja tudását
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A DVTK-Eger távozói közül elsőként az egy év után a megyei rivális Gyöngyöshöz szerződő Hegedüs Márk klubváltása került napvilágra. Nem sokkal később Takács Bence és Vaskó Péter szerződtetéséről adott hírt az NB I.-ben legutóbb kilencedik Sport36-Komló. Takács négy, Vaskó két szezon után döntött a klubváltás mellett, Baranyában próbálva szerencsét. Repóth Dániel nyolc, Dobó Zsolt öt év után intett búcsút a hevesi megyeszékhelynek. Mindketten NB I. B-s klubhoz kerültek. Előbbi a budaörsi székhelyű Budai Farkasok, utóbbi a Nyíregyháza sikereiért száll harcba. Hamarosan az is hivatalos lehet, hogy Bajorhegyi Ádám a szegedi FKSE-Algyő játékosa lesz, amely legutóbb bronzérmet szerzett a másodosztály Keleti csoportjában. Szepesi István is osztályt vált. A hírek szerint a korábbi válogatott balszélső többek között Milorad Krivokapics klubtársa lehet Cegléden. A szlovén kapus, Gregor Lorger az utolsó hírek szerint szülőhazájában képzeli el a folytatást.

Egész évben szabad a vásár

A klubok az év bármely szakában igazolhatnak új kézilabdázót, játékengedélyt azonban február 20-ig kérhetnek a Magyar Kézilabda Szövetségtől. Azt a kézilabdázót, akit a megadott határidőn túl igazolnak át, már csak a soron következő bajnoki évben léphet pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában