KÉZILABDA

2019.07.15. 20:48

Tóth Edmond szabad kezet adott az exkövesdi edzőnek

Öt ifjúsági korú játékossal a keretben kezdte meg a felkészülést az NB I. 2019/2020-as szezonjára az Eger SzSE férficsapata.

S. K.

Az új szezon komoly kihívást tartogat Tóth Edmond és csapata számára Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

Azok után, hogy a Diósgyőri VTK képviselőivel köttetett névhasználatról szóló megállapodás június 31-én lejárt, egyelőre kérdéses, hogy milyen formában folytatódik az Eger SzSE együttműködése Észak-Magyarország legnagyobb és legsikeresebb sportklubjával. A megyeszékhelyi egylet a férfi NB I. 2019/2020-as küzdelmeire Eger SzSE néven nyújtotta be nevezését, tegnap pedig a felkészülést is elkezdte a szeptember elején rajtoló új idényre.

– Az NB I.-es ifjúsági bajnokságban legutóbb hatodik helyen zárt csapatból újként Moscoso Péter Carlos, Péter Dominik és Hajas Dávid is velünk kezdte a munkát, de a felnőttek között már tapasztaltabb Tóth Rajmond és Szepesi Noel is még az utánpótláskorú kézilabdázók táborát gyarapítja – fogalmazott az egriek 44 esztendős vezetőedzője, Tóth Edmond. – Jelenleg tizennégy játékos alkotja a felnőttkeretet, de reményeink szerint hamarosan újabb taggal bővül a társaság. Kapus és jobbszélső szerződtetése szerepel a napirenden, előbbivel már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Ha minden a tervek szerint alakul, a hálóőr napokon belül edzésbe állhat.

Az új szezon komoly kihívást tartogat Tóth Edmond és csapata számára Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Tóth Edmond munkáját erőnléti edzőként Halmay Csaba segíti, aki szabad kezet kapott a játékosok fizikális felkészítésében.

– Kellő tapasztalattal rendelkező szakembert állítottunk a klub szolgálatába, aki az elmúlt években a Mezőkövesdi KC együttesénél is eredményes munkát végzett – folytatta a vezetőedző. – Az első hetekben lényegesen jobban felértékelődik Csaba szerepe, aztán majd fokozatosan veszem át a munka dandárját. Olyan együttes kialakításán munkálkodunk, amely kiváló fizikai állapotban várja majd a bajnoki csatározásokat. Fiatal együttesünk van, amely a tapasztalatbeli hiányt, jó erőnléttel képes lehet ellensúlyozni.

Az egriek a felkészülési időszak harmadik hetében, július 31-én játsszák az első edzőmérkőzést. A hónap utolsó napján a hazánkban edzőtáborozó dél-koreai válogatott vendégeskedik a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A bajnoki rajtig öt edzőmérkőzés szerepel a programban, többek között a Mezőkövesddel, a Gyöngyössel és az Orosházával gyakorolnak Rédeiék.

Ők tizennégyen

Az Eger SzSE első nyári edzésén az alábbi játékosok vettek részt: Moscoso Péter Carlos, Lezák Áron, Rédei István, Tóth Attila (Veszprémi KKFT Felsőörs), Schmid Péter, Tóth Rajmond, Füzi Dániel, Papp Gabriel (HC Sporta Hlohovec, szlovák), Szepesi Noel, Hajas Dávid, Rolandas Bernatonis (litván), Kiss Gergő, Molnár Balázs, Péter Dominik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában