KÉZILABDA

2019.08.15. 17:25

Az egri férfiak már figyeltek az eredményre

Egy félidőn keresztül meresztgette oroszlánkörmeit az Eger SzSE csapata, amely az NB I.-es újonc Orosháza ellen már a győzelmet is megízlelhette.

Sike Károly

Lezák Áron kilencszer volt eredményes

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

A megyeszékhelyi gárda harmadik felkészülési mérkőzésén is akadtak maródiak. Rédei István combsérülése és Tóth Attila derékproblémája sem jött még teljesen rendbe, ráadásul Papp Gabriel is harcképtelenné vált. Utóbbi a sarkát sértette meg, ami miatt pihenőre kényszerül. Így ezúttal is maroknyi sereggel vetette magát a küzdelembe a házigazda, amely a 27. percre már ötgólos előnyt (16–11) harcolt ki. A vendégek egyszer sem vezettek, az egriek győzelme teljesen megérdemelt.

– Az első félidei teljesítmény az, ami igazán mérvadó lehet – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Kevesen vagyunk, a második játékrész már inkább a túlélésről szólt, miközben igyekeztem a legfiatalabbakat is meccsbe hozni. Már figyeltünk az eredményre is, fontos hogy az ilyen éles végjátékokat megnyerjük.

Lezák Áron kilencszer volt eredményes Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

EGER SZSE–OROSHÁZI FKSE 34–33 (18–14)

EGER: Moscoso – Lezák 9 (5), Schmid 7, Tóth R. 4 (1), Füzi 4, Bernatonis 5, Molnár B. 4. Csere: Nagy D. (kapus), Kiss G., Szepesi N. 1, Péter D., Hajas.

Kiállítások: 16, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.

Hatodik felkészülési mérkőzését a Mezőkövesdi KC-nál játszotta a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi csapata. A mátraaljaiak 24–21-es győzelmet arattak a matyó gárdánál, amelyet előzőleg 30–24-re vertek.

Következik: Eger SzSE–HE-DO B. Braun Gyöngyös, augusztus 16., péntek, 17.00.

NB I. B-s csapataink felkészülési mérkőzésein:

FÉRFIAK

OK-TAT-60 Hatvani KSzSE–ÓAM-Ózdi KC 31–28 (13–13)

A hatvani góldobók: Kovács P. 10, Bali R. 6, Padla 5, Nagy B. 3, Veres, Blazsek, 2–2, Igó, Répási, Varjú, Horváth R. 1–1.

NŐK

Eszterházy SC–Vasas SC 21–29 (10–17)

Az egri góldobók: Iván E. 7, Sári 6 (2), Pados 3 (1), Brettner 3, Kobela 2.

– A munka közepén járunk, és nem vagyunk annyira frissek. Mindemellett figyelmetlenek is voltunk, rengeteget hibáztunk – mondta Debre Viktor az egriek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában