LABDARÚGÁS

2019.09.05. 18:40

Eger SE: a leváltott edző pénteken válaszol

Az 5. fordulóban a Gyöngyös ellen aratott győzelem (2–1) sem mentette meg Klink Zoltánt attól, hogy elváljanak a vezetőedző és az Eger SE útjai. Bár lehet, hogy ennyire nem lesz egyértelmű és „sima ügy” a trénerváltás az NB III-as klubnál.

B. Cs.

Klink Zoltán öt bajnokin irányította az ESE-t Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

– Keressen holnap, akkor már többet tudok mondani – válaszolta ma délelőtt Klink Zoltán, amikor arról érdeklődtünk, miként fogadta a bejelentést, mely szerint már nem ő az Eger SE vezetőedzője. A klub honlapján szerda este jelent meg, hogy „a mai naptól nem Klink Zoltán vezeti az NB III-as labdarúgó-csapat edzéseit”. A bejelentés a Gyöngyösi AK ellen aratott győztes meccs után meglepően hatott, mégsem derült égből villámcsapásként érte a csapat iránt érdeklődőket.

Klink Zoltán öt bajnokin irányította az ESE-t Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az ESE operatív vezetője, Harmati Péter csütörtökön úgy fogalmazott a heol.hu-nak, hogy nem volt a B terv arra, mi történik, ha megválnak a vezetőedzőtől, így egy nap múltán arra sem tud kapásból választ adni, ki követheti Klink Zoltánt a kispadon.

– Összetett kérdésről van szó, ha azt boncolgatjuk, mi vezetett ehhez a döntéshez – rögzítette Harmati Péter. – Igazából nem készültem edzőcserére, azonban akadtak olyan események és kaptam olyan információkat, amelyek nyomán kénytelen voltam meghozni ezt a lépést. Sokáig nem halasztható, hogy ki lehet, vagy ki lesz az új edző, mindenesetre most azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a megoldást.

A kérdést ezen túlmenően az is jelenti, milyen módon sikerül megegyezni a váltás feltételeiről a klubvezetésnek és az elbocsájtott edzőnek. Ebben a témában nem lenne meglepő a többfrontos csata. Addig marad annak latolgatása, hogy esetleg nem-e a frissen igazolt Vaskó Tamás kap kettős szerepet az ESE-nél, vagy az egyletet működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosaként a DVTK érdekeltségi köréből kerül ki az új edző.

Annyi bizonyos, hogy vasárnap a DVTK II. otthonában lép pályára az ESE. A sereghajtó diósgyőrinek még nincs pontjuk, a válogatott szünet jól jöhet nekik a visszajátszókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában