SPORTLÖVÉSZET

2019.09.03. 17:57

Gyöngyösi, hatvani és káli sportlövő szerzett magyar bajnoki címet

A csapatok versenyében a Káli Lövész SK nyolc versenyszámból hétben nem talált legyőzőre.

Heol Sport

Taroltak a káliak az országos bajnokságon. Beküldött fotó

Három magyar bajnoki címet szereztek a Heves megyei klubok versenyzői a kisbér-hántai Willisits Farmon rendezett MSSZ Országos Bajnokság 2019 Nagyöbű puska nyílt irányzékú puska versenyszámok, Gyorslövő puska-pisztoly versenyszámok küzdelmében. A résztvevők hat puskás és három pisztolyos számban mérték össze tudásukat.

Komlósi Sándor, a Káli Lövész SK versenyzője a 22-es puska 50 méter álló th.nyílt irányzék gyors lövés országos bajnoka, Csuka Zoltán, a Hatvani VLK indulója a nagyöbű puska 100 méter fekvő nyílt irányzék aranyérmese, míg a VAMAV LK Gyöngyös versenyzője, Szécsényi Szabolcs, a központi gyújtású pisztoly gyors nyílt irányzékú országos bajnokaként zárt.

Taroltak a káliak az országos bajnokságon. Beküldött fotó

– A 22-es puska versenyszámban úgy sikerült aranyérmet szereznem, hogy miközben lőttem a térdelő testhelyzetben, gyors egymás után a mellettem lövő versenyzőtől két forró 223-as hüvelyt kaptam a nyakamba, melyek eltávolításához el kellett engednem a fegyver markolatát, miközben már elkezdtem lőni a versenyszámot – osztotta meg különös „kalandját” a KLSK elnöke, Komlósi Sándor.

Emellett a Káli LSK versenyzői több egyéni számban is szereztek dobogós helyeket, amelyek közül kiemelkedik a nagyöbű szabad puska 50 méter 10 lövés álló th. eredménye, ahol Albert Krisztián és Barczi Krisztián holtversenyben végzett a második helyen. Őket csak az utolsó puskás olimpiai bajnok, az 1980-ban Moszkvában aranyérmes Varga Károlynak sikerült legyőzni. Rajtuk kívül Barczi Krisztán és Komlósi Sándor egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett az egyéni számokban.

A csapatok versenyében a Komlósi Sándor, Barczi Krisztián, Albert Krisztián alkotta Káli LSK csapata a nyolc versenyszámból hétben országos bajnoki címet szerzett, egy számban pedig ezüstérmesként zárt. A 100 méteres számban ezúttal nem rendeztek csapatversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában