KARATE

2019.10.15. 11:14

Az ostorosi és a karácsondi sportolónak hitet, erőt és kitartás ad a karate

Mindketten példát mutatnak arra, hogy fogyatékkal élőként is lehet sikeres az élet.

B. Cs.

Jakab László (balról) és Mákos Milán Beküldött fotó

A para-karate társadalomban az összefogás újra hegyeket mozgatott meg. Az I-Karate Hungary SE által rendezett 2. I-Karate Global Nyílt Magyar Athlészisz-kupán 10 ország több mint 120 fogyatékossággal élő sportolója vett részt. Közülük a karácsondi Dobos Réka a kerekesszékes kategória formagyakorlatában aranyérmet nyert, míg az ostorosi Mákos Milán az autistáknál formagyakorlatban a második, küzdelemben a harmadik helyen végzett. Milán következő versenyét a 3. I-karate Global Svéd Bajnokság jelenti, ahová edzőivel, sensei Jakab Lászlóval és sensei Halász Attilával utazik. Felkészülései az egri Borza Dojóban és a budapesti Békés Harcosok Dojóban zajlanak.

Jakab László (balról) és Mákos Milán Beküldött fotó

¬ A budapesti verseny állomást jelentett a fiatalok életében, az edzések tovább folytatódnak – fogalmazott Milán édesanyja, Fehérvári Csilla. – Mindketten példát mutatnak arra, hogy fogyatékkal élőként is lehet sikeres életet élni. A karate ehhez ad a mindennapokban hitet, erőt és kitartást! Osu! Ami annyit tesz: türelem, tisztelet és megbeszülés. Ehhez tartják magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában