KÉZILABDA

2019.10.28. 14:26

HMKSZ: elismerik az új elnök munkáját

Szabó Péter vezetésével az elmúlt bő egy évben számos területen megújult a megyei szövetség.

S. K.

Szabó Péter lelkiismeretesen látja el a feladatát Fotó: Lénárt Márton

A Heves Megyei Kézilabda Szövetség (HMKSZ) megújulásának levezénylésére 2018 nyarán megyei elnökként, Szabó Péter kapott megbízatást. A 37 éves korábbi NB I-es játékos óriási ambíciókkal vágott neki a feladatnak. Munkája során a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) útmutatásait követve, új alapokra helyezte a grémiumot.

– Megtisztelő, hogy olyan sportágért dolgozhatok, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a megyében – kezdte szavait Szabó Péter. – Az egyre bővülő tömegbázis és az NB-s csapatok száma mind azt mutatja, hogy az itt élők körében egyre nagyobb teret hódít a kézilabda. Az elmúlt bő egy évben sok területen igyekeztünk megújulni, amelyek közül nem minden látványos, de feltétlen szükségszerűnk tekintettük. Új apparátusok jöttek létre, amelyek komoly szakmai tudással felvértezve végzik a munkájukat.

Szabó Péter lelkiismeretesen látja el a feladatát Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egyik újdonság, hogy hosszú évek eltetével indult újra a megyei bajnokság.

– A Borsod megyei szövetséggel karöltve szerveztük a megyei bajnokságot, egyelőre férfi vonalon – folytatta Szabó. – Nyolc csapat részvételével zajlik a küzdelem, amit idővel igyekszünk bővíteni. Számos olyan település található a megyében, ahol korábban működött a kézilabda, ezeket próbáljuk újraéleszteni. Az MKSZ jóvoltából a megye több településén adtunk át sportfelszereléseket, jellemzően ott, ahol mutatkozik igény a sportágra, de problémát jelenti az eszközök beszerzése.

Események tekintetében szinte alig találni üresjáratot.

– A megyei szövetség egyik fő feladata a Gyermekbajnokságok szervezése és lebonyolítása – osztotta meg az elnök. – Ezen kívül egyebek mellett az edzők számára licencszerzési lehetőségeket biztosítunk, s a játékvezető képzés is új lendületet vett. Jó érzés azt tapasztalni, hogy a munkánkat az MKSZ vezetői elismerik.

A megújulási folyamat egyik részét képezi, hogy új honlappal jelentkezik a HMKSZ. A www.heveskezi.hu oldalon az megújult külső mögé friss tartalom került, amelyben az olvasó tájékoztatást kaphat a szervezet működéséről, illetve megismerkedhet a Heves megyei klubokkal, miközben a szervezet jelen van a facebookon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában