TRIATLON

2019.12.03. 16:33

Az Egri TK szeniorjai lendületbe jöttek

Az 1990-es évek után a triatlon újra népszerűségnek örvend, így az indulók száma versenyenként elérte, sok helyen pedig meghaladta a több száz főt.

B. Cs.

Fodor-Fejes Adrian Adél, Lajszner Attila, Ludányi László, Lajszner Lajos és Ózsvári Olivér

Az Egri Triatlon Klub tagjai idén 15 különböző viadalon álltak rajthoz. Ezek között szerepeltek bajnokságok, országos rangsoroló versenyek és bemutatkozórendezvények. Ebben az egyre sűrűbb kínálatban és mezőnyben sikerült az ETK-soknak több szép eredményt elérni. A klub elnöke, Pelbárt Zoltán a legkiemelkedőbb teljesítményekről így számolt be.

Fodor-Fejes Adrian Adél, Lajszner Attila, Ludányi László, Lajszner Lajos és Ózsvári Olivér

Fodor-Fejes Adrian Adélnak sikeres volt az országúti kerékpározásról mountain bike-ra váltani, ugyanis a tereptriatlon ob-n ezüstérmet szerzett a szeniorkategóriában, majd az ózdi pörgős versenyen már nem talált legyőzőre. Utóbbi megméretésen Ludányi László a hatodik helyezést érte el a férfi szenioroknál. Több ezer kilométer edzés után mintegy 1000 km triatlonversenyzéssel Ózsvári Olivér túlszárnyalta tavalyi időeredményeit. Ennek köszönhetően az Iroman ob legerősebb kategóriájában (felnőtt férfi 35–39 évesek) a figyelemre méltó kilencedik helyezést érte el, a tiszafüredi országos rangsorolón pedig már elsőként ért célba. A tapasztalt hosszútávú specialista, Lajszner Lajos 7. Iromnan-versenyén kívül többször állt rajthoz középtávon (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás), ahol a legjobb eredménye egy második hely volt Tiszalökön.

Lajszner Attila hét országos versenyen indult, ezek közül négy próbatételen korosztályában a dobogóra állhatott. Legjobb pozíciónak a leveleki középtávon elért második helyezés számított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában