KÉZILABDA

2020.02.21. 16:06

Fordulóponthoz érkezhet a gyöngyösi kézilabdás pályafutása

A Gyöngyös és az Eger egyaránt kiesés elől menekülő együttes vendége lesz az előttünk álló hétvégén.

Sike Károly

Gráf Martin nagy lehetőséghez jutott. A 19 éves irányító játékos várja a feladatot

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A férfi NB I. 16. fordulójának mérkőzései:

BUDAKALÁSZ (13.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (5.)

Budakalász, OMSZK Park, szombat, 18.00. V.: Altmár K., Horváth M.

A gyöngyösieknél a szlovák válogatott Lubomir Duris a múlt héten térdműtéten esett át, a felépülése várhatóan 5–6 hetet vehet igénybe. Irányító poszton így a magyar válogatott Ubornyák Dávid mellett a mindössze 19 éves Gráf Martin vár bevetésre, aki a klub honlapján úgy fogalmazott: pályafutása egyik fordulópontját hozhatja az új lehetőség.

– Óriási kihívásként élem meg a feladatot, ezért mindennél komolyabban veszem az edzéseket és a videózásokat – jelentette ki Gráf Martin. – Idén érettségizem, ezért délelőtt iskolában vagyok, de a délutáni edzéseken olyan intenzitással vetem bele magam a feladatokba, mintha egész nap a csapattal lettem volna. Az NB II.-es felnőttbajnokságban jól érzem a kaput. Ha olyan a helyzet, az élvonalban sem riadok majd vissza a gólszerzési lehetőségtől. A kiesés elől menekülő Budakalász a hazai meccsein vélhetően már mindenki ellen győzni akar, az OMSZK Parkban szerzett pontok felértékelődhetnek a végelszámolásnál.

A Budakalász az eddigi tizenhat bajnoki mérkőzésén mindössze öt pontot gyűjtött. Forgács Gyula edző tanítványai októberben idegenben győzték le az FTC-t (27–26), majd hazai pályán a Vácot (32–22), továbbá döntetlent játszottak (25–25) a Mezőkövesddel. Gyöngyösön 35–29-es hazai siker született. A téli időszakban a szlovák válogatott jobbátlövővel, Patrik Hruscakkal erősített kalásziak tavasszal még nem szereztek pontot.

Gráf Martin nagy lehetőséghez jutott. A 19 éves irányító játékos várja a feladatot
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

OROSHÁZI FKSE-LINAMAR (12.)–SBS-EGER (9.)

Orosháza, szombat, 18.00. V.: Felhő, Öcsi.

Alighogy Kiss Gergő és Füzi Dániel ismét csatasorba állhatott, ezúttal Molnár Balázst veszítette el a megyeszékhelyi gárda.

– Molnár Balázs sérülésével ismét szűkültek a variációs lehetőségek – osztotta meg az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Az egyik villámgyors szélsőnket veszítettük el, aki a góllövésben is élen járt. A héten arra kerestük a megoldást, hogy ebben a helyzetben miként tudunk eredményesek maradni. Emellett nagy hangsúlyt fektettünk az egy hete érkezett Darko Sztevanovics beépítésére is, akire szeretnék egyre több feladatot bízni.

Arról, hogy ebben a helyzetben milyen esélyekkel vehetik fel a küzdelmet az orosháziakkal, a szakember így válaszolt:

– Jelen helyzetben a hazaiak a mérkőzés favoritjai, akik óriási energiákat mozgósítanak a bennmaradás kiharcolása érdekében – folytatta a Tóth Edmond. – Két hete, a Dabas elleni győzelem alkalmával nyújtott teljesítményük óvatosságra ad okot. Számukra a szombati meccs is élet-halál küzdelem. Jól igazoltak a télen, színesebb a játékuk. Rendkívül nehéz hatvan percre számítok.

A téli időszakban három új játékossal erősítettek az edzőként Ratko Djurkovics vezette viharsarkiak: török válogatott kapus, Yunus Özmusul a görög AEK Athéntól érkezett, az irányító poszton bevethető Tóth Károlyt Balmazújvárosból igazolták, míg a beálló Árpási Patrik az FKSE-Algyő gárdáját hagyta el az orosháziak hívó szavára. Az ősszel látott csapatból az ukrán balátlövő, Jevgenyij Buinenko és a kapus Busa Gábor távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában