SPORTLÖVÉSZET

2020.02.11. 20:05

Gyöngyösön tízmillióból újult meg a fedett lőtér

A 63 éves VAMAV Lövész Sportklub életében kiemelkedő eseményként szerepelt annak a 15 lőállásos légfegyveres lőtérnek az átadása, amit kedden vehettek birtokba a sportág hívei.

Bódi Csaba

A rendezvény alkalmat adott arra, hogy a sportágban eredményes személyeket elismerjék

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

– A hét évet felölelő zárva tartás miatt több tehetséges sportlövőt elveszítettünk, ám bízok benne, hogy ezek után újra felemelkedünk és utánpótlás szinten a magyar sportlövészet fellegvára lehetünk – pillantott előbb a múltba, majd előre Bárdos Ferenc. A VAMAV LSK januárban megválasztott elnöke erről az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma épületének uszoda szintjén lévő lőterén beszélt úgy, hogy rég várt pillanat ez a mostani.

A rendezvény alkalmat adott arra, hogy a sportágban eredményes személyeket elismerjék
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi klub elnökségének tagjaként Jakab Gábor az alapgondolat és a felújítási szerepvállallás kapcsán emelte ki a Vamav LSK vezetését és tagságát.

– A kitartó munka és a segítő szándék meghozta a gyümölcsét. A mai kor követelményenek megfelelően újították fel a létesítményt a kiszolgáló egységekkel együtt. Így a megye legnagyobb és legkorszerűbb fedett lőtere itt található – mondta Jakab. – A Vamav LSK szinte a régi fényében csillog, az új lőtér pedig nagyban segít és hozzájárul a még jobb felkészüléshez, az eredményesebb szerepléshez, továbbá lehetővé teszi a fiatalok szélesebb körű bevonását a sportágba. Jelentős bázis lehet a Kálváriaparti létesítmény.

A válogatott Mészáros Eszter is bemutatta a lőtudását Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Hiesz György mindenkinek köszönetét fejezte ki, aki a tízmillió forint értékű munkában részt vett.

– Újra elindult újra valami Gyöngyösön a sportlövészetben, a felújított létesítménnyel pedig megnyílt a lehetőség, hogy minél több fiatal ismerkedhessen meg a sporttal – fogalmazott a polgármester. – Remélem, a fejlesztés ezzel nem áll meg, a város partner lesz abban, hogy honvédelmi képzésre vonatkozó korábbi elképzések megvalósulhassanak. Idén május középiskolás országos bajnokságnak lesz a helyszíne Gyöngyös, amelynek szeretne jó házigazdája lenni a város. Az eddigi munka eredménye, hogy a Mátraalja központja lehet a vendéglátója a rangos diáksport rendezvénynek.

A Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkáraként Sinka László a VAMAV LSK 40 év után leköszönt elnökét méltatta.

– Igazán „harcos Béla” kellett hozzá, ez pedig itt Belkovics Béla személyében adott volt. A sportlövői királyi koronát a szervezésért és a nagyszerű kezdeményezői munkáért megtenném felé.

Jogos elismerés

A lőtér felújításában végzett munkájáért Hiesz György, Belkovics Béla, dr. Joó Ervin és Jakab Gábor vehetett át elismerést, miként jutalmazták a sportág dicsőséglistáját gyarapítókat is. Mészáros Eszter (GEAC) olimpiai kvótát szerzett versenyzőként, a korosztályos országos bajnok Nagy Bálint és edzője, Takács László az Egri Polgári LE képviseletében, a diákolimpiai bajnok Hordós Zoltán (Bajza József gimnázium) és edzője, Körmös Gáborné a hatvani színekben szereplők nevében, míg az ugyancsak diákolimpiai bajnok sportlövőként Horváth Zsombor (Vak Bottyán János gimnázium) és edzője, Varga Csaba gyöngyösi sporttársként részesült jutalomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában