SPORTLÖVÉSZET

2020.02.05. 17:57

Negyven év múltán köszönt le az elnök a Vamav LK éléről

Országos bajnoki címekről, lőtér felújításról, új elnök választásáról és díjazásokról szólt a Vamav Lövész Sportklub közgyűlése.

Bódi Csaba

A búcsúzó elnök, Belkovics Béla Bárdos Ferenc és Jakab Gábor között Beküldött fotó

– Három-négy évet terveztem és negyven lett belőle. A négy évtized gyorsan elrepült, olyan, mintha most írnánk 1980. július tizenharmadikát, amikor a klubhoz kerültem. Hálával tartozom mindenkinek az együtt töltött napokért, évekért és csak a szépre emlékezem majd. Az önkormányzattól januárban kapott 2019 Év Sportszakembere kitüntetés bearanyozta sportpályafutásomat, most elérkezett a pillanat arra, hogy kijelentsem: amit nagyon szerettem csinálni, tudjam is időben abbahagyni – összegzett Belkovics Béla. A Vamav Lövész Sportklub leköszönt elnökének szavait a 40 szavazati joggal rendelkező klubtag közül 30 hallgatta a gyöngyösi Vamav Kft. oktatótermében lebonyolított közgyűlésen. Levezető elnöként Jakab Gábor értékelésre is lehetőséget biztosított a búcsúzó első embernek.

A búcsúzó elnök, Belkovics Béla Bárdos Ferenc és Jakab Gábor között Beküldött fotó

– Az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma területén lévő légfegyveres lőtér felújítását az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatásnak köszöntően sikerült elvégezni, a létesítmény ünnepélyes átadására február 11-én kerül sor – emelte ki Belkovics Béla. – Az eredményességet illetően sem lehet okunk panaszra, ugyanis a felnőtteknél három országos bajnoki címet szereztek versenyzőink (központi gyújtású pisztoly 20 lövéses csapat; légpisztoly 20 lövéses csapat; Horváth Tibor központi gyújtású pisztoly) és egy ob-bronz (sportpisztoly 20 lövéses szám, csapat) gyarapította a medálgyűjteményt.

A sikerek Bujáki János, Bárdos Ferenc, Szécsényi Szabolcs, Varga Csaba, Farkas Imre és Horváth Tibor nevéhez fűződnek.

Utánpótlás korosztályban az általános és középiskolák salgótarjáni ob-ján két országos bajnoki címet, a diákolimpián pedig egyéniben három, és egy csapatdiadalt lehetett ünnepelni a Horváth Zsombor, Sváb-Kovács Péter, Csorba Károly, Bárdos Zétény, Török Fanni és Sinák János alkotta ifjaknak.

Igaz, hogy a klub költségvetése szerény, de sikerült folyamatosan elvégezni a golyós lőtér felújítását, sportlőszer és lőlap beszerzését, tovább két sportfegyvert és 12 garnitúra melegítőt is vásároltak az ob-ra. A nevezési költségeken túl megoldódott a légfegyveres lőtér berendezése is.

Lőtér átadó

Tizenöt lőállásos légyfegyveres lőteret adnak át február 11-én, kedden 10.45-kor Gyöngyösön. A Kócsag úti József Attila Szakgimnázium épületének uszoda szintjén lévő helyiséget teljes felújították az EMMI, a Magyar Sportlövők Szövetsége, a helyi önkormányzat és a Vamav Vasúti Berendezések Kft. támogatásának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában