KÉZILABDA

2020.05.26. 16:36

Városi elismerés a Gyöngyösi Kézilabda Klub közösségépítéséért

A játékoskeretet érintő személyi változásokon túlmenően a klub közösségi munkájának elismeréséről is szó esik a Gyöngyösi Kézilabda Klubot érintő aktuális történések taglalásakor.

Sike Károly

A közösségépítő erő hangsúlyos szerepet kap a GYKK-nál, ezt vették figyelembe a helyi önkormányzatnál

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Két utánpótláskorú kapus és egy beálló még érkezik a mátraaljai klubhoz, azonban, hogy melyikük lehet hétről hétre tagja a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férficsapatának, arról a mutatott teljesítményük alapján határoz majd a Konkoly Csaba vezette szakmai stáb. Mindhárom játékost saját korosztálya legnagyobb tehetségei között tartják számon.

Azok után, hogy Buzogány Barna és Gödör Bence a távozás mellett döntött, Tóth Mihály mögött kapusként Merkovszki Pál (20 éves) és a kölcsönbe érkező Nagy Benedek (18 éves) áll majd a csapat rendelkezésére. Előbbi a Ferencvárosi TC, utóbbi a Veszp­rém együttesét hagyja el a mátraaljaiak hívó szavára. A következő idényben Gyöngyösön bontogathatja szárnyait a szegedi nevelésű beálló, Rosta Bálint (19 éves) is.

Konkoly Csaba érdeklődésünkre megerősítette: minden valószínűség szerint akadnak majd olyan játékosok, akik a fejlődésük érdekében kettős igazolással vagy kölcsönben NB I. B-s egyesületeknél is szerephez jutnak a 2020/21-es szezonban.

A gyöngyösiek július 8-án kezdik a felkészülést az új idényre.

A közösségépítő erő hangsúlyos szerepet kap a GYKK-nál, ezt vették figyelembe a helyi önkormányzatnál Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kitüntetés a klubnak

Kiváló közösségi munkája, aktív társadalmi szerepvállalása elismeréseként került az idei városnapi díjazottak közé a Gyöngyösi Kézilabda Klub.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést minden évben azon személyek, közösségek kapják, akik munkájukkal, tevékenységükkel példát mutatva jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez, Gyöngyös fejlődéséhez.

Az egyesület munkáját az elmúlt években nemcsak a pályán elért sikerek fémjelzik, számos közösségépítő kezdeményezés is fűződik a klub nevéhez. Az egyre szélesedő utánpótlásbázis mára mintegy 350 főre gyarapodott, de a sportág népszerűségét, a klub összekovácsoló erejét dicséri az egyre bővülő szurkolói közösség is. A GYKK társadalmi szerepvállalásainak köszönhetően jótékonysági akciók egész sora zárult sikeresen az évek során. Immár a létesítményfejlesztésnek is kézzelfogható eredményei vannak, amelyek egy része nemcsak a klub, hanem a város sportszerető lakossága által is igénybe vehető. A koronavírus-járvány kapcsán érvényben lévő óvintézkedések miatt egyelőre nincs lehetőség arra, hogy a díjazottak személyesen vegyék át a jutalmat, a méltó köszöntésükre az év második felében teremtenek lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában