ATLÉTIKA

2020.06.21. 19:52

Egyéni csúcsok napja a hevesiek súlylökők számára

A Dél-alföldi Dobó Versenysorozat szentesi állomásán az Ikarus BSE színeiben versenyző valamennyi hevesi súlylökő dobókörbe lépett, és nem is okozott csalódást.

B. Cs.

Detrik Balázs és Kovács László között az olimpiai bronzérmes Márton Anita Fotó: Hevesi SE

Fotó: Picasa

– Az újonc lányok mezőnyében Baglyas Kíra remekül szerepelt, egyéni csúcsát jelentősen megjavítva, 11,12 méteres lökéssel nyert aranyat – értékelt Kovács Gyula edző. – Ugyancsak egyéni rekordot ért el a serdülő lányoknál Kovács Janka, aki 9,79 méteres eredményével bronzérmet szerzett.

A serdülő fiúk mezőnyét egyre inkább uralja a hevesiek hármasa. Barta Zoltán 15,74 métert ért el, amellyel aranyat nyert, Kovács Kristóf ismét nagyot javított egyéni rekordján, 14,71 méteres eredménnyel zárt ezüstérmesként, míg Csintalan Dániel 14,41 méteres lökéssel állhatott a dobogó harmadik fokára.

Detrik Balázs és Kovács László között az olimpiai bronzérmes Márton Anita Fotó: Hevesi SE

A felnőtteknél szerepelt versenyzőkről ezt mondta a tréner.

– Kovács László utánpótláskorúként szerepelt a mezőnyben, és jól helytállt, 16,43 méteres lökéssel ezüstérmes helyen fejezte be a versenyt – tette hozzá Kovács Gyula. – Az aranyérmet kétszeres országos bajnokunk, Detrik Balázs nyerte meg 16,63 méteres lökéssel. Mindketten a második sorozatban foglalták el az első pozíciót, és azt már nem is engedték át másnak. Összességében valamennyi atlétánk az időszaknak megfelelően versenyzett, a három egyéni rekord pedig külön örvendetes – emelte ki a hevesi versenyzők edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában