VÍZILABDA

2020.06.12. 16:40

ZF-Eger: előbbre léphet a másodedző

A távozott Decker Ádám elmondta, miért választotta a budapesti egyesületet.

B. Cs.

Petrovai Márton (trikóban) fiatal gárdával dolgozhat együtt Fotó: Lénárt Márton

Petrovai Márton 31 évesen OB I-es csapat vezetőedzője lehet. Hivatalos döntés egyelőre nincs a ZF-Eger új trénerének személyét illetően, de a jövő hét elejére teljes lesz a 2020/2021-es keret, és várhatóan megnevezik a csapatot a következő szezonban irányító szakembert is. A klub közösségi oldalán arról adtak hírt, hogy a közös felkészülést megkezdték a megyeszékhelyi pólósok. A vizes edzések helyszíneként a Bitskey-uszoda szolgál, az erősítő gyakorlatokat pedig a dr. Bárány István Sportuszoda kiválóan felszerelt konditermében végzik a játékosok. A munkát – Major Attila erőnléti edző társaságában – az a Petrovai Márton irányítja, aki a BVSC-hez távozott Dabrowski Norbert segítőjeként tevékenykedett az eddigiekben. Nagy meglepetés senkit nem érne, ha az Egerhez ezer szállal kötődő szakember kapna lehetőséget arra, hogy vezényelhesse az élvonalbeli együttest.

Petrovai Márton (trikóban) fiatal gárdával dolgozhat együtt Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Arról csak a „képek beszélnek”, hogy kik alkothatják a soros idény játékosállományát, amelyben várhatóan helyet kap Baksa Benedek, Krémer Balázs, Sári András, Sántavy Máté és Szőke Ákos, visszatérőként pedig Kovács Gábor (Debreceni VSE) és Lőrincz Bálint (Miskolci VSC). Azt a minap hozta nyilvánosságra a Budapesti Honvéd SE, hogy Hosnyánszky Norbert, Decker Ádám és Chilkó Márton személyében három ex egri játékos csatlakozott a Szivós Márton edzette társasághoz. Utóbbi pólós legutóbb a pécsi egyletet erősítette.

– Másfél hete edzünk együtt, azt mondhatom, még alakulóban vagyunk, de úgy gondolom, Marci személye pozitív lendületet ad majd a csapatnak, így nagy célokat fogalmazhatunk meg – közölte Hosnyánszky Norbert a nso.hu-nak. – Mindenféleképpen harcos, agresszív, jól védekező játékot fogunk nyújtani a bajnokságban. Hogy meddig tervezem a pályafutásomat? Addig szeretném csinálni, amíg élvezem a játékot és akkor élvezem, amikor jó is vagyok benne. Ehhez viszont keményen kell edzeni. Nem levezetni jöttem a Honvédba.

A barcelonai vb aranyérmese (2013) Decker Ádám úgy fogalmazott, hogy „Nem csak a testvérem miatt érkeztem, persze, ez plusz öröm, de a fő motiváció az volt, hogy olyan klubot találjak magamnak, amely közel van Budaörshöz, ahol az életemet és a jövőmet képzelem el a családommal.”

A ZF-Eger csapatának eddigi távozói

Angelosz Vlahopulosz (AN Brescia, olasz)

Csacsovszky Erik (OSC)

Gyárfás Tamás (BVSC)

Lukács Dénes Dorián (Miskolci VSC)

Magyar Márton (Miskolci VSC)

Decker Ádám (Bp. Honvéd)

Hosnyánszky Norbert (Bp. Honvéd)

Kardos Gergely (FNC Douai, francia)

Nikola Murisics (CSA Steaua Bucuresti, román?)

Sztrahinja Rasovics (?)

Akik maradhatnak/jöhetnek

Baksa Benedek

Krémer Balázs

Sári András

Sántavy Máté

Szőke Ákos

Kovács Gábor (Debreceni VSE)

Lőrincz Bálint (Miskolci VSC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában