KÉZILABDA

2020.07.26. 17:56

A gyöngyösiek elkerülnék a HCV-t

Bécsre irányul a gyöngyösiek figyelme, ahol az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden tartja a 2020/2021-es Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Az izgatott várakozás közé némi aggodalom is vegyül.

S. K.

Fotó: CZIMER TAMAS

– Óriási kitolás lenne az egész egyesülettel, ha a lehetséges ellenfelek közül a HC Viktor csapatát kapnánk– jelentette ki a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es férficsapatának vezetőedzője, Konkoly Csaba.

– Ha jók az információim az orosz gárda a Rosztov Don csarnokában játssza a hazai mérkőzéseit, ami mintegy 1000 kilométerre található. Érdeklődéssel fogadtam az EHF döntését, miszerint területi elv alapján készítik el az első kör párosítását, majd kérdően tekintettem magam elé, hogy példának okáért a HC Viktor esetében ez miként is érvényesül.

Az EHF hivatalos honlapján tette közzé a Európa-liga első selejtezőkörének kalapbeosztását, amelynek kialakításakor a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozásokat is szem előtt tartva alakítottak ki három csoportot két-két kalappal, kalaponként öt csapattal. Az első selejtezőkörben érintett gyöngyösiek így az SKA Minszk (fehérorosz), HC Butel Szkopje (északmacedón), HC Metalurg (északmacedón), AHC Potaissa Turda (román) és HC Viktor (orosz) közül kapnak majd ellenfelet a július 28-án esedékes bécsi sorsoláson.

– A két északmacedón gárda az utazás szempontjából már kedvezőbb ellenfélnek ígérkezik, de ugyanez elmondható a román Turdáról is – folytatta Konkoly Csaba. – Szakmailag alaposabb elemzésbe még nem bocsátkoztam, lévén várjuk meg, mit hoz számunkra a keddi sorsolás. Egytől egyig ismeretlen csapatokkal állunk szemben.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös számára könnyen lehet, hogy nemzetközi kupamérkőzéssel indul majd a 2020/2021-es szezon. Az első selejtezőkör első mérkőzéseit ugyanis augusztus 29-30-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik majd.

A mátraaljai gárda a nyár első felkészülési mérkőzését pénteken a Tatran Presov ellen játszotta volna, azonban a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) ajánlását szem előtt tartva a gyöngyösiek lemondták a szlovákok elleni találkozót. Beugróként az NB I/B-s Hatvani KSzSE érkezett a Dr. Fejes András Sportcsarnokba.

 

– Azzal kezdeném, hogy köszönet a Hatvannak a tűzoltásért, örülök, hogy nem maradtunk mérkőzés nélkül – fogalmazott Konkoly Csaba. – Ők még csak egy hete kezdték a munkát, mi már előrébb tartunk a felkészüléssel. A legfontosabb az volt, hogy az egymás közti gyakorlások után más csapattal szemben is tesztelni tudjuk a tudásunkat. A tempóból semmiképp sem szerettünk volna visszább venni, ennek is köszönhető a nagy arányú győzelem. Legközelebb szerdán, Cegléden lépünk pályára.

Az NB I. csonka szezonját harmadik helyen záró gyöngyösiek 26–8-as félidőt követően 42–19-re nyertek az edzőként Bárány Zsolt vezette Zagyva-partiakkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában