labdarúgás

2020.09.27. 15:45

Eger SE–FC Hatvan: percről percre

Az NB III. keleti csoportjának 11. fordulójában az Eger SE az FC Hatvant látja vendégül a Szentmarjay Tibor Stadionban. A megyei rangadót percről percre közvetítjük.

Tóthpál Zoltán

Néhány percet leszámítva a Hatvan nem tudta megnehezíteni az Eger dolgát, a megyeszékhelyi együttes a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott. A közvetítést ezzel befejeztük.

Végeredmény – Eger SE–FC Hatvan 4-0.

86. perc: Megvan a negyedik egri gól! A csereként beállt Deli Márió hatalmas gólt ragasztott a hatvani kapuba. 4-0.

80. perc: Újabb csere az Egernél, a kétgólos Vaskó helyett Vajda Ákos áll be. Az egri játékos nagy tapsot kap a közönségtől.

78. perc: Cserél mindkét csapat. A hatvaniaknál Simon Mátyás helyett Sárközi Szabolcs érkezik, az Egernél pedig Deli Márió váltja Pált.

77. perc: Megvan a harmadik egri gól. Egy újabb szöglet után ismét Vaskó emelkedett a magasba, és szép mozdulattal a kapuba fejelte a labdát. 3-0. Ezzel alighanem eldőlt a találkozó.

74. perc: Ismét az Eger veszélyeztetett, egy szépen végigvitt támadás végén Pál került nagy helyzetbe, de ahelyett, hogy nyolc méterről kapura lőtt volna, inkább passzolt. Nem volt jó döntés.

68. perc: Közel járt a harmadik gólhoz az egri csapat. Újra egy szöglet után jött zavarba a hatvani védelem, ismét Vaskó fejelt, de a kapus az egyik védő segítségével most hárított.

60. perc: Megvan a második egri gól! Egy szöglet után Vaskó Tamás mindenkinél magasabbra emelkedett és szép mozdulattal a kapuba fejelte a labdát. 2-0. Ezután pedig egri csere, Kis Gerő helyett Antal Zsolt lépett pályára.

59. perc: Megint Olasz kísérletezett, ezúttal távolról, a hatvani kapus hárította a középre tartó lövést. Aztán rögtön csere a Hatvannál, Bartók helyett Szabó Roland érkezett.

53. perc: Helyzet a másik oldalon is, Debreczeni beadása után Olasz Dénes fejelhetett jó helyzetben, de a hatvani kapus különösebb gond nélkül hárított.

51. perc: Komoly hatvani lehetőség maradt ki. Bartók került helyzetbe, de a lövése nagyon gyengére sikeredett, a labda alig vánszorgott el az egri kapuig.

49. perc: Időközben megkaptuk a nézőszámot. 350-en vannak a lelátón.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.

Kimondottan jól kezdte a meccset a megyeszékhelyi együttes, de aztán az idő múlásával feljavult a Hatvan, és a félidő végére már közel állt az egyenlítéshez is. Az egriek nem tudták megrúgni a második gólt, így pedig továbbra is nyílt a találkozó. Negyedóra múlva jön a folytatás.

Félidő – Eger SE–FC Hatvan 1-0.

46. perc: Tizenegyes-gyanús jelenet az egri tizenhatoson belül. Simon Mátyás esett el, de a játékvezető sípja néma maradt. Innen fentről fújhatónak tűnt. Az egriek számára jókor jön majd a szünet...

45. perc: Amennyire biztatóan kezdett az Eger, mostanra annyira visszaesett a hazai csapat játéka. Ezekben a percekben már inkább a Hatvan dominál, igaz, komolyabb lehetőséget eddig alakítottak ki a vendégek.

43. perc: Majdnem összejött az egyenlítés. Bartók István addig tologatta a labdát, mígnem végül lövőhelyzetet alakított ki, a labda csak centikkel kerülte el az egri kaput. Nacsa Péter hiába vetődött, aligha tudott volna hárítani.

40. perc: Megvolt az első hatvani lehetőség a meccsen, Lukács Zsombor verekedte be magát az ötöshöz, a végére azonban elfogyott az ereje, s már nem tudta megfelelően ellőni a labdát.

33. perc: Rájár a rúd a hatvaniakra, a kapus sérülése után most ismét ápolásra szorul az egyik mezőnyjátékos.

29. perc: Továbbra is fájdalmai vannak a hatvani kapusnak, olyannyira, hogy nem is tudja folytatni a játékot. Bajkán Balázs érkezik a helyére.

22. perc: Pál Szabolcs próbálkozott távolról, a kapufa segítette ki a hatvaniakat. A vendégek kapusa, Halasi a vetődésénél ütközött a kapufával és rosszul is fogott talajt, ezért jelen pillanatban ápolásra szorul.

16. perc: Majdnem ott a második! Egy oldalsó szabadrúgás után Pál Szabolcs került helyzetbe, Halasi Ádám azonban jó ütemben mozdult ki a kapujából és hárított. Továbbra is nagy fölényben az Eger, a Hatvan eddig semmit nem mutatott.

13. perc: Góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye! Debreczeni Dávid találta meg az üresen hagyott Gresó Mátyást, aki a kapu közepébe lőtte a labdát. Vezet az Eger! 1-0.

9. perc: Továbbra is sokkal kezdeményezőbb az Eger, a hatvanian közül tulajdonképpen mindenki a saját térfelén tartózkodik.

3. perc: Az egriek kezdték támadóbban a találkozót. A hazaiak már kétszer is eljutottak a hatvani tizenhatos közelébe, de komolyabb helyzetet egyelőre nem alakult ki.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Piros-kékben játszik az Eger, sárga-kékben a Hatvan.

Meccs előtt írtuk:

15.58 – Elhangzottak az összeállítások, a csapatok pedig ütemes zenére elkezdtek kivonulni a játéktérre. Pillanatokon belül kezdődik!

15.51 – Még jó tíz perc a kezdésig. A helyszínen alakul a meccshangulat, s az időjárásra sem lehet panasz. Igazi futballidő van.

15.45 – Megvannak a megerősített kezdőcsapatok:

ESE: Nacsa – Debreczeni, Katona A., Vaskó, Nemes – Kis G., Hegedűs D. – Pál, Géringer, Gresó – Olasz D.

HATVAN: Halasi – Purzsa, Labát, Katona R., Gál – Virág – Lukács, Czibolya, Kitl, Bartók – Simon M.

Játékvezető: Kátai Gábor (Skover, Dobos)

15.41 – Húsz éve már, hogy az Eger–Hatvan megyei rangadók nem az NB II.-ben, hanem alacsonyabb osztályban zajlanak. Ettől függetlenül a presztízs miatt más megvilágítás alá esik a párharc, álljon bármilyen helyen a tabellán a két csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában