VÍZILABDA

2020.12.04. 17:12

Új helyzet előtt áll a ZF-Eger csapata

Zágrábban vívhatja ki a legjobb tizenhat közé kerülést az Eurokupában a ZF-Eger férficsapata, amely szombaton este a montenegrói ellenfelével játszhat ki-ki meccset.

Sike Károly

Petrovai Márton vezetőedző és csapata célba veszi a csoport második helyét

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Pénteken nyolc helyszínen kezdődnek meg az idei Eurokupa küzdelmei, a ZF-Eger mellett magyar csapatként a BVSC, az OSC és a Szolnok sikereiért lehet szorítani. A megyeszékhelyiek Zágrábban ugranak medencébe, ahol a házigazda Mladost és a montenegrói Primorac Kotor szerepel az F csoportban. A szintén csoportellenfél olasz Trieste együttese visszalépett a küzdelmektől, miután a csapat nyolc tagja pozitív koronavírus-tesztet produkált.

– A Mladost nemcsak a zágrábi torna, hanem az egész Eurokupa-sorozat egyik esélyese, mi a montenegróiakkal vívhatunk ki-ki meccset a legjobb tizenhat közé kerüléséért – jelentette ki az egriek vezetőedzője, Petrovai Márton. – A Kotor fiatalokból álló harcos, agilis gárda, játékosaik az első perctől az utolsóig mindent beleadnak. Sandro Sukno személyében olimpiai, világ- és Európa-bajnok korábbi horvát pólós irányítja a szakmai munkát, akiben szintén óriási a bizonyítási vágy. Újjáalakuló csapatunkban ugyan akadnak, akik már rendelkeznek nemzetközi tapasztalattal, de ebben a formában számukra is egy új helyzet áll elő.

Petrovai Márton vezetőedző és csapata célba veszi a csoport második helyét
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

A nyolc csoport első két helyezettje jut a legjobb tizenhat csapat mezőnyébe, akik várhatóan februárban továbbra is tornarendszerben, négy négyes csoportban folytatják a küzdelmeket.

A ZF-Eger azok után szerepelhet ismét a második számú európai kupasorozatban, hogy a Vasas a pandémiára hivatkozva visszalépett a küzdelmektől, a honi szövetség pedig ezt követően az egrieknek adott zöld jelzést az indulásra. Mint ismeretes, a megyeszékhelyi gárda az előző kiírásban az elődöntőig jutott, ahol a koronavírus-járvány terjedése miatt az olasz AN Brescia elleni visszavágót már nem játszották le a felek.

A 2020-as naptári évből még két idegenbeli bajnoki mérkőzése van hátra az Egernek: december 12-én a Szeged, majd az OSC lesz az ellenfél.

A zágrábi menetrend

Péntek, 19.00: Mladost Zagreb–Primorac Kotor

Szombat, 19.00: Primorac Kotor–ZF-Eger

Vasárnap, 12.00: Mladost Zagreb–ZF-Eger

Ők tizenöten

Az egriek utazó kerete. KAPUSOK: Krémer Balázs, Jászberényi Gábor. MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Török Béla, Tymcyna Máté, Hajdu Botond, Lőrincz Ákos, Sári András, Telegdy András, Kovács Gábor, Szalai Gábor, Baksa Benedek, Nikola Murisics, Lőrincz Bálint, Rádli Rajmund, Sántavy Máté. VEZETŐEDZŐ: Petrovai Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában