TORNA

2020.12.17. 13:26

Vidéki legjobb és bajnoki ezüstérmes az Eszterházy Torna Club

Értékes gyakorlatokat bemutatva, a szakma elismerését kiváltva végzett bajnoki ezüstérmesként és a vidék legjobbjaként az Eszterházy Károly Egyetem Torna Clubjának I. korcsoportos leánycsapata a Zsebibaba Országos Bajnokságon.

Bódi Csaba

Az egri klub országos második leánycsapata

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

– A kisgyermekek még sok mindent másképp látnak. Velük dolgozó szakemberként miként ítéli meg: mennyire élték volna meg csalódásként a leányok, ha a beígért verseny elmarad?

– Ebben az életkorban, vagyis a 2014-ben vagy később születettek korosztályában a gyerekek nagyrészt érzelmileg vezéreltek – mondta a Hírlapnak az Eszterházy Torna Club (ETC) vezetőedzője, Varga Attila egyetemi oktató. – Bizonyára nehezen élték volna meg, ha a vírushelyzetre hivatkozva elmarad az a verseny, amire oly sokat készültek. Ebben az esetben az edzők és a szülők közös kommunikációjára lett volna szükség, hogy az ezzel járó kellemetlen érzést feloldjuk bennük, és új célokat tűzzünk ki eléjük.

– Edzésen akadt ettől jobb teljesítmény a versenyzőidtől, vagy most kiadtak magukból mindent?

– Az összes versenyzőnknek sikerült saját teljesítménye legjobbját nyújtani, ami a sportágat tekintve az elsajátított mozgáskészségek magas szintű reprodukcióját jelentik az adott versenyhelyzetben.

Az egri klub országos második leánycsapata Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Az adottságok és képességek, valamint befektetett munka tükrében a tízcsapatos mezőnyben elért második helyezés reális a lányok tudáshoz mérten?

– A második helyet megérdemelten szereztük meg, értékes gyakorlatokat bemutatva. Több edzőkolléga jött hozzánk gratulálni például a felemás korláton nyújtott teljesítményt látva, ami fontos szakmai visszajelzés számunkra.

– Fiatal egyesületként az Eszterházy Torna Club életében minden siker sokat számít. Az eddigi dobogós helyezések azt bizonyítják, hogy a nevelő és képző munka eredményességgel párosul, ami remek visszajelzés az ETC-nél zajló tevékenységre. Miben kell és/vagy lehet fejlődni, előbbre lépni?

– A lehetőségeink, azaz az edzők száma, az infrastruktúra és edzésidő befolyásolják a tevékenységünket. Nekünk ezekhez az adottságokhoz mérten kell terveznünk és célokat kitűzni. Eddigi rövid történetünk során sikerült az álmainkat megvalósítani. Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek minél nagyobb számban ismerhessék meg ezt a gyönyörű sportágat, mert hisszük, hogy tornázni öröm!

Öt tized pont döntött az elsőségről

A Magyar Tornaszövetség Budapesten lévő tornacsarnokában (Istvánmezei út 1–3.) lebonyolított Leány Zsebibaba Országos Bajnokság I. korcsoportjában négy versenyszámban (ugrás, felemás korlát, gerenda, talaj) mérettek meg a 2014-ben vagy később születettek gyermekek.

A dobogósok (10 csapat indult):

1. UTE „A” 36,500 pont

2. Eszterházy Torna Club (Ubrankovics Zsófia, Bódi Zsófia, Kelemen Panna, Murgács Lili, Kovács Hanga Róza, Majoros Anna, felkészítő edzők: Varga Attila, Mocsárkó Zsófia, Kékegyi Szandra) 36,000

3. Győri AC 35,700

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában