LABDARÚGÁS

2021.01.11. 18:36

Eger SE-rajt, egyelőre kérdőjelekkel (fotók, videó)

Negyvennyolc nappal az ide első bajnoki mérkőzés előtt látott közös munkához az Eger SE csapata. Az NB III-as gárda keretéből eddig két távozó biztosan akad, az pedig még kérdés, hogy a diósgyőri tulajdonosváltás milyen hatással lesz az egri klub működésére.

Bódi Csaba

Csifó Istvánnak (elöl) az első edzésen csak a nadrágja szakadt, az izomzata bírta a terhelést

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Szeretném megvárni, hogyan képzeli a jövőt az új diósgyőri tulajdonos, addig semmi olyat nem akarok mondani, ami a folytatással kapcsolatos. Még nem egyeztettünk az új vezetéssel, bízom benne, hogy ez mielőbb megtörténik – közölte a heol.hu-val az Eger SE operatív vezetője, Harmati Péter.

Csifó Istvánnak (elöl) az első edzésen csak a nadrágja szakadt, az izomzata bírta a terhelést
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A DVTK-nál nyilván most az a legfontosabb, hogy az NB I-es csapat bent maradjon, erre összpontosít a klubot múlt héten átvett Borsodi Sport Holding Kft. vezetése. Eközben az egylet égisze alá tartozó Eger SE-nél és az Salgótarjáni BTC-nél csak reménykednek abban, hogy az eddigiektől nagyobb figyelmet és több támogatást kapnak a miskolciaktól. Az mindenesetre már eldőlt, hogy az Eger Labdarúgó Sport Kft. ügyvezető igazgatójaként jegyzett dr. Képes Lóránt megbízatása megszűnt, utódjáról egyelőre nincs döntés.

Sütő Szilárd (sapkában) a kapus, Nacsa Péter mozgását figyelte
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Az egri futballisták edzései közben elkezdődtek, még pedig úgy, ahogy ez korábban is jellemző volt. Vagyis az év első hetében egyéni edzésterv szerint készültek Debreczeni Dávidék, amit hétfő óta közös program követ. A Felsővárosi Sporttelepen lévő konditeremben végzett erősítést műfüves mozgás követte. Sütő Szilárd vezetőedző 16 mezőnyjátékosnak és két kapusnak vezényelte a tréninget.

 

Az első edzőmeccsre január 23-ig kell várni, amikor az ugyancsak a Keleti csoportban szereplő Balassagyarmati VSE érkezik a megyeszékhelyre. Utána a Kisvárda II., a DVSC II., az SBTC, a III. ker. TVE és a Körösladányi MSK csapata jelent ellenfelet később pontosítandó időrend szerint.

Gresó is NB II-es gárdánál folytatja

Vaskó Tamás után újabb meghatározó labdarúgó távozik az Eger SE-től. A Nyíregyháza Spartacus NB II-es csapata idei első edzőmeccsét a Kazincbarcika ellen játszotta. A szabolcsiak színeiben az első félidőben kapott lehetőséget Gresó Mátyás. A 24 éves játékos ősszel az ESE középpályásaként 19 bajnoki mérkőzésen 8 gólt szerzett. Az egriek NB III-as alakulatának meghatározó futballistáját már az elmúlt nyáron is tesztelték a nyírségiek, akkor azonban nem jött létre a megállapodás, amire ezúttal jelentős esély mutatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában