ATLÉTIKA

2021.07.09. 16:03

A hevesi súlylökő csalódott at Eb-szereplés miatt

Vegyes érzelmek kavarognak a hevesi súlylökő Kovács Lászlóban azok után, hogy a Tallinban zajló U23-as Európa-bajnokságon 17,44 méteres eredménnyel a 20. helyen végzett, így nem jutott a tizenkettes döntőbe.

B. Cs.

Kovács László sokat edzett és tudja, hogy jó úton halad Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Először is nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást és a szurkolást – írta közösségi oldalán Kovács László. – Kissé csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna bekerülni a döntőbe, de úgy érzem, hogy ez volt a realitás. A nevezési lista alapján a 28 indulóból a 24. legjobb eredményem volt, végül a 20. helyen zártam. Nagyon jól éreztem magam a verseny közben, nem volt görcsös a mozgásom, kiváló volt a hangulat. Lehetett volna bennem egy nagyobb lökés, de ugye a sportban nincs ilyen. Menni kell tovább alázatosan és kitartóan. Rengeteg munkát beleraktunk az elmúlt években, és úgy érzem, hogy jó úton haladunk. Ugyanezzel a mentalitással megyünk előre, amíg csak lehet, egyre jobban finomítva minden egyes mozdulatot.

Kovács László sokat edzett és tudja, hogy jó úton halad Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Kovács Gyula edző összességében elégedett volt tanítványával, bár természetesen a tizenkettes döntő lett volna az igazán jó eredmény.

– Ehhez viszont az egyéni csúcsához nagyon közel kellett volna teljesíteni. Nem volt kedvező számunkra a délelőtti selejtező, hiszen Laci általában ilyen időpontban gyengébben szokott lökni. Ez most nem sikerült, de azért dolgozni, hogy legközelebb jobb legyen a helyezés – fogalmazott Kovács Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában