DUATLON

2021.07.27. 13:23

Az Egri TK eXtremeMan-győztese 14 évvel fiatalabbakat előzött

A kékalga elszaporodása miatt alkalmatlanná vált víz az úszásra és a kajakozásra, ezért módosították a programot Kaposváron.

B. Cs.

Fodor-Fejes Adrian Adél (balról a harmadik) újra kitett magáért

Forrás: Egri TK

Eredetileg az eXtremeMan Kaposvár 25,75 sprint távú triatlonverseny helyszínéül szolgált volna a Kaposvár melletti Deseda-tó. A versenykiíráson azonban változtatni kellett, ugyanis a Nemzetközi Quadratlon Szövetség vízellenőrzése során az esemény előtt egy nappal kiderült, hogy a kékalga elszaporodása miatt a tó alkalmatlanná vált az úszásra és a kajakozásra. A triatlont duatlonra váltották a szervezők, vagyis a 750 méter úszás helyett 2,5 kilométer futást kellett első próbatételként teljesíteni. Szerencsére mindez nem zavarta meg az Egri Triatlon Klub versenyzőjét, Fodor-Fejes Adrian Adél 1:22.51 órás idővel kategóriagyőztesként végzett.

Fodor-Fejes Adrian Adél (balról a harmadik) újra kitett magáért Fotó: Egri TK

– Az első futás után 20 kilométeres kerékpározás következett a somogyi dombokon, majd a második futás öt kilométeren várt ránk – mondta a heol.hu-nak Fodor-Fejes Adrian Adél. – A futásra a Deseda-tó partján került sor háromnegyed részben árnyékban, vagyis ez alkalommal legalább a hőséggel nem kellett megküzdeni. A kategóriák kialakítása is eltért a megszokottól, mert nem ötéves bontásban történt, hanem bővített korosztályokkal. Jómagam a szenior nők 40 év fölötti kategóriájába kerültem, ahol akadtak tőlem 14 évvel fiatalabb vetélytársak is. Köztük sikerült az élen zárni a kitűnő helyszínen, remek szervezés mellett, kiemelkedő díjazással lebonyolított rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában