KISPÁLYÁS FOCI

2021.08.22. 12:06

A Ferencvárosi Sasok beteg nagyúti kislánynak segítettek Gyöngyösön

Minden vonatkozásban elérte a célját a 7. Mátra Fuvar Sped Socca Summer Cup jótékonysági torna Gyöngyösön.

Bódi Csaba

Fotó: Czimer Tamas

Először nézzük a sportszakmai oldalt, ami akkor is fontos (sőt!), ha esetünkben öregfiúkról van szó. A gyöngyösi Károly Róbert Sportcentrumban rendezett helyosztók végén a Bezzegh csapatának lehetett gratulálni az elsőséghez. Galó Kristóf és társai a selejtezők során magabiztosan meneteltek és a jó formát a Final Four alkalmával is megtartották. A megérdemelt diadalhoz két különdíj társult dr. Gubala Ádáméknak.

A tornagyőztes Bezzegh csapata Fotó: Summer Cupa

A társadalmi célzat kettős formában jelent meg. Az egyiket a Gyöngyösön épülő Sportmúzeum felépítésének támogatása jelentette, amelyre a pályára lépő csapatok és a nézők tehettek felajánlást. Erre valamivel több, mint 200 ezer forintot sikerült begyűjteni. A másik jótékonysági szerepvállalást a Nagyúton élő beteg kislány, Czékmány Hanna megsegítése, otthonának akadálymentesítése és a rá váró műtéti költség előteremtése jelentette. Ebben nagy szerepet vállalt a gálameccsen fellépett Ferencvárosi Sasok gárdája. A korábbi NB I-es labdarúgók nevében az 58-szoros válogatott Lipcsei Péter adott át egy, a zöld-fehérek színeiben érkezett játékosok által aláírt mezt, amelyet licitre bocsájtanak. A trikón kívül a Sasok tagjai tettek 200 ezer forintos felajánlást tettek Hanna javára.

A Ferencvárosi Sasok Czékmány Hanna társaságában Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A rendezvény színvonalát feltétlenül emelte a Csuhai Tibor vezette Socca Hungary szerepvállalása, a Bp. Honvéd-legenda, Szurgent Lajos kezdőrúgása, no meg szpíkerként Horti Gábor remek moderátori munkája.

Szervezői szempontból a Szabó Imre, Papp Norbert összetételű párosról újra el lehet mondani, hogy úgy alkotott nagyot a duó, hogy közben magasabb polcra helyezte a rendezvényt.

 

Az idő rövidsége, a pandémiás helyzet és sok egyéb miatt nehézségek sorával kellett szembenéznünk, de így, a torna végén nyugodtan állíthatom, hogy mindenki nyert – mondta a heol.hu-nak Szabó Imre. – Köszönjük a csapatoknak a sportszerű, jó mérkőzéseket, köszönjük a játékvezetők (Arany Tamás, Patócs Gábor, Klenovics Róbert, Kecskés Gábor, Szalai Béla) munkáját, hálásak vagyunk a támogatóinknak és mindenkiét, aki bármilyen formában közreműködött.

Kilenc gólt hozott a torna gála mérkőzése Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Gálamérkőzésen

FERENCVÁROSI SASOK–SUMMER CUP ALL STAR 4–5

Gyöngyös. V.: Arany Tamás, Patócs Gábor.

SASOK: Mohácsi Tamás, Horváth Károly – Dejan Milovanovics, Igor Nicsenko, Dragóner Attila, Lipcsei Péter, ifj. Nyilasi Tibor, Wukovics László, Balog Zoltán, Juhász Jácint. Csapatvezető: Bacsa Mihály.

ALL STAR: Szekeres Bálint, Rácz Caba – Csépány Gábor, Viktor Ferenc Péter, Kovács László, Csernyik István, Hajdú Attila, Suha Géza, Fegecs Richárd, Babka Roland, Morvai Tamás. Csapatvezetők: Papp Norbert, Szabó Imre.

A helyosztók eredményei

Adrenalin–Szekrényes Optika 3–3, hétméteresekkel: 5–4

Adács–Anonym 1–2

Bella-Likőr–Peszlen és Társa 0–1

Bezzegh–Gyöngyöshalász 3–0

A döntőben: Bezzegh–Peszlen és Társa 3–1

A 7. Mátra Fuvar Sped Socca Summer Cup végeredménye

1. Bezzegh

2. Peszlen és Társa

3. Bella-Likőr

3. Gyöngyöshalász

5. Anonym

6. Adács

7. Adrenalin

8. Szekrényes Optika

9. Vastüdő

10. Enigma

11. El-Dorado

12. Nyugger-Rock

Különdíjasok

Gólkirály: dr. Gubala Ádám (Bezzegh)

Legjobb mezőnyjátékos: Suha Géza (Peszlen és Társa)

Legjobb kapus: Szabó Tibor (Gyöngyöshalász)

A döntő legjobb játékosa: Galó Kristóf (Bezzegh)

Szabó Imre (balról) és Papp Norbert (jobbról) között Csuhai Tibor (sapkában)
Fotó: Summer Cup

A rendezvényt támogatták: Mátra Fuvar Sped Kft., Socca Hungary, Aegon, Újbuda Liga, Schik-R Renault, Bárdos Pincészet, Mol Team, Austrotherm, Hartman Sport, Szekrényes Optika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában