ÍJÁSZAT

2021.08.02. 19:52

Ob-aranyak Ostorosra az íjász világbajnokság helyszínéről

Négy országos bajnoki címet, négy ezüstérmet és két bronzmedált gyűjtöttek az Ostorosi SE indulói a 2021. évi 3D Országos Bajnokságon.

B. Cs.

Tíz medállal gyarapodott az ostorosi klub dicsőséglistája Fotó: Ostorosi SE

Két napon át teljes koncentráció és odafigyelés nem jelent egyszerű feladatot, főleg olyan terepen, amely egy hét múlva a világ és Európa-bajnokságnak lesz a helyszíne. Ilyen volt Szekszárdon a Sötétvölgyi Vadászház környezete, ahol a Magyar Íjász Szövetség és az Alisca Nyilai Íjász Egyesület rendezte az idei ob-t.

– Minden vesszővel egyre közelebb kerülünk önmagunkhoz – tanítja az Ostorosi SE edzője, egyben versenyzője. Racskóné Ribárszki Orsolya. Nos, a megyénkbeli klub képviselői mindannyian olyan teljesítményt nyújtottak, amelyre méltán lehetnek büszkék az íjászok és a klub vezetői.

Tíz medállal gyarapodott az ostorosi klub dicsőséglistája Fotó: Ostorosi SE

Az egylet által készített értékelésből kiderül, hogy a TRRB mini kategóriákban nagy csaták zajlottak a legkisebbek között. Gyenge Ádám a második, Kiss Gellért pedig a második napon harmadik helyre tornázta magát. Ugyanezen kategóriában Holló Marcell az 5., Medve Tamás Bence a 8. helyen végzett. A mini lányoknál Kovács Kamilla a 2., Kerecsendi Léna pedig 3. helyet szerzett a vb előszobájának számító versenyen. Gyenge Adrián (TRRB férfi kadet) szép teljesítményével országos bajnoki címet szerzett, ahogy Mákos Milla is ugyanezen kategóriában nőként a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Grenerczy Anna (TRRB junior nő) a 2. helyre jutott. Veres Gábor (TRRB fiatal felnőtt) kiegyensúlyozott versenyzéssel az 1. helyen végzett, míg Tóth Abigél BB junior nőként a fejlődésének ezen szakaszában a 2. helyet szerezte meg. Holló Dávid BB felnőtt férfi kategóriában a döntőbe jutott, majd szétlövéssel lett 5. helyezett. A döntőben lehetett izgulni a TRRB felnőtt női kategóriában Racskóné Ribárszki Orsolyáért, aki szintén országos bajnoki címet szerzett. A verseny legnépesebb kategóriájában is akadt ostorosi eredmény. A második nap végére a 27 indulóból TRRB felnőtt férfi kategóriában az egyesület edzője, Racskó Gyula a 8., Kiss László a 19., Grenerczy Norbert a 20., Medve Tamás Zoltán a 23. helyen zárt.

Az Ostorosi SE indulóinak eredményei

 

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában