TEREPSPORT

2021.09.01. 15:55

Bükk Kapu Terepshow: hibátlan módon és családiasan

Hibátlan és családias. Ezzel a két jelzővel illették a 30. Flavin7 Bükk Kapu Terepshow versenyt a résztvevők. A felsőtárkányi Szikla-forrás tó környékén rendezett eseményre idén az ország 32 településéről érkeztek indulók.

Bódi Csaba

A válogatottkeret-tag Szabó Sándor (középen) végzett az élen a 24,5 kilométeres távon

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A házigazda – immár új névvel szereplő – Egri Futó és Triatlon klub tagjai és segítői több mint nyolcvan indulót regisztráltak. A távokat nemcsak a profi, válogatott futók, hanem a mozgást kedvelő amatőr kocogók is választották. A versenyen először a Flavin7 Bükk Kapu Trail 24,5 kilométeres próbatétel vállalói, majd a Heol Trail 10 kilométeres teljesítői indultak az erdő felé. A Vár Trail hat kilométeres nevezői húsz perc múlva lendültek át a képzeletbeli rajtvonalon. A két éve azonos pályavezetés ismerete sokakat segített, de nem tett magabiztossá senkit.

– A hegyi terepfutás maximális odafigyelést, összpontosítást igényel minden indulótól – mondta a Hírlapnak az Egri Futó és Triatlon elnöke, Pelbárt Zoltán. – A hosszabb távokat választók közül mindenki sikerrel teljesítette a választott etapot, a rajt helyszínén állomásozó mentőscsapatnak nem akadt munkája. A rendezvény záró eseményén a mintegy ötven gyermeket számláló Manó csapat rövid bemelegítő, átmozgató gyakorlat után vágott neki a 400 méteres tókörnek. A nagyon lelkes gyerekek nem kímélték a felvezetői feladatot elvállaló válogatott terepfutót, Szabó Sándort. Folyamatosan a nyomában lihegtek egészen a célkapuig. A kicsit lassabban futók betöltötték a tó partját, ki kocogva jött, ki a mama vagy a papa vigyázó karjaiban tette meg az utolsó métereket. A célvonal átlépése után minden kis futó igazi befutóérmet, frissítőt, nápolyit kapott ajándékba. Boldogságukat öröm volt megtapasztalni. A versenyzői aktivitást negatívan befolyásoló pandémia hatásai ezen a versenyen is éreztették hatásukat. Megtört a szokásos versenyzői nevezési lendület, sokan kivártak az utolsó napokig. Akik viszont eljöttek, azok nem csalódtak.

A válogatottkeret-tag Szabó Sándor (zöldben) végzett az élen a 24,5 kilométeres távon Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A résztvevők nemcsak futóélményekkel, hanem bőséges ajándékokkal és tombolanyereményekkel térhettek haza, de nyertek a legkisebbek is.

A szervezők a hosszútávú versennyel közelmúltban elhunyt sporttársuknak, barátjuknak, Szepesi Zoltánnak állítottak emléket.

 

A dobogósok

Flavin7 Bükk Kapu Trail – 24,5 kilométer

1. Szabó Sándor (Budapest) 107.46 perc

2. Posztós Kitti (Budapest) 129.22 perc

3. Horváth Csaba (Budapest) 130.43 perc

Heol Trail – 10 kilométer

1. Szűcs Levente (Eger) 50.07 perc

2. Pálfi Tibor (Monostorpályi) 52.18 perc

3. Csányi Róbert (Hódmezővásárhely) 53.04 perc

Vár Trail – 6 kilométer

1. Buda Erik (Salgótarján) 25.05 perc

2. Poczok Márton (Eger) 29.25 perc

3. Szemán Gellért (Eger) 32.24 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában