ÚSZÁS

2021.09.04. 15:44

Ötödik egri szeniorként Heverdle István örökös bajnok címet érdemelt ki

Az 50 éve úszó Kripkó Zoltán 50. aranyérmét 50 méter mellen nyerte az 51. Országos Szenior Úszóbajnokságon.

B. Cs.

A megyeszékhelyiek Gyulán szerepelt csapata

Forrás: Egri Senior Úszó Klub

A Gyulai Várfürdő felújított 50 méteres uszodájában 57 egyesület 361 versenyzőjének jelenlétében a rendezőbizottság elnöke, Regele Piroska hagyományoknak megfelelően, különleges csengővel nyitotta meg az eseményt. Az Egri Senior Úszó Klub 13 sportolója közül Fábián Béla, Graffjódy Eszter és Vajdovich Ilona magyar bajnokként, számos aranyéremmel gazdagította éremgyűjteményét. Heverdle István ötödik egri szeniorként, eddigi eredményeivel a magyar szenior úszás örökös bajnoka címet érdemelte ki. Patkó József rendkívüli akaraterejével és szorgalmával a 200 méteres mellúszásban végzett magyar bajnokként.

A megyeszékhelyiek Gyulán szerepelt csapata Fotó: Egri Senior Úszó Klub

A minden versenyen teljes odaadással küzdő Bögös László ezúttal 200 méteres gyorsúszásban nyert, míg az 50 éve úszó Kripkó Zoltán, aki 50. aranyérmét 50 méter mellen nyert. Az első alkalommal állt rajthoz álló Molnár Erika egy bajnoki címmel térhetett haza. Az Egri Senior Úszó Klub további versenyzőjeként Kovács Gábor, Márkus Gyuláné, Orosz Éva, Szabó Tamás és Szabó Tamásné is hozzájárult ahhoz, hogy a csapat sikeresen szerepeljen Gyulán.

Az ünnepélyes eredményhirdetésén az érmeket a 2021-es tokiói olimpián hetedik helyezett 4x200 méteres női gyorsúszóváltó tagja, Veres Laura adta át.

A folytatást szeptember 11–12-én egri megméretés jelenti.

Az egriek részletes eredménylistája ITT tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában