AUTÓSPORT

2021.11.09. 11:58

Háromszoros Európa-bajnok az Egri piros alma arca

A minden futamgyőzelme után fát ültető kamion Európa-bajnok Kiss Norbert új szerepben tűnt fel Sarudon.

B. Cs

Kiss Norbert. Piros kamion, piros ruha, piros alma Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A Révész Racing magyar pilótája nem sokkal azután, hogy megszerezte pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét, kedvelt helye felé fordult. Az ismert állat-, és természetvédő hírében járó sportoló az október közepén rendezett verseny után néhány héttel látogatott el Heves megyébe. Azonban nem a Macskaárvaház Alapítvány kápolnai bázisát kereste fel, hanem Sarudra autózott.

Kiss Norbert. Piros kamion, piros ruha, piros alma Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A Sulyom Tájétteremben aztán többek között találkozott Zerényi Endre kertészmérnökkel. Az Egri Kertbarát Kör Egyesület elnöke az egyik ötletgazdája annak, hogy megyénkben közösségi gyümölcsöskerteket hozzanak létre. A Macskaárvaház kuratóriumi elnökeként Bóday Pál is az élére állt a kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy Egri piros almás kerteket alakítsanak ki. Kiss Norbertet arra kérték, legyen az Egri piros alma arca, ő ezt annál is inkább szívesen vállalta, mert az állatvédelem mellett minden futamgyőzelme után elültet egy fát. Ez pedig mostantól lehet akár alma is.

A növényi lapú étkezést kedvelő és propagáló Bóday Pál örülne, ha a szűkebb hazánkbeli településeken nyitottak lennének az Egri piros almás kertekre. Érdeklődőből nincs hiány, mi több, már Heves megyén túlról is szívesen csatlakoznának az akcióhoz. Kezdő lépésként az első facsemetét ingyen adják a leendő kerttulajdonosoknak.

A sarudi esemény részeként elárverezték azokat a pólókat, amelyekben Kiss Norbert bajnoki címeit szerezte. A bevétel a Macskaárvaház Alapítvány számláját gyarapítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában