Labdarúgás

2022.04.25. 20:03

Az Egri Spartacus szeniorjai a 90 éves korelnököt is köszöntötték

A 90 éves korelnököt és legfiatalabbként a 60 esztendős tagot is köszöntötték az Egri Spartacus SK Baráti Körének hatodik találkozóján.

Bódi Csaba

A Szpari öregfiúi egy év kényszerszünetet követően találkoztak újra

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

„Mikor a Spartacus csapata sorba áll, a Jóisten is szalutál” – hangzott a nóta Tóth Sándor tangóharmonikás kíséretében, majd rögtön utána nem is következhetett más klasszikus, mint a „Szeressük egymást gyerekek”. A jókedv gyorsan megjött a Fekete Ló Fogadóban, a viszontlátás öröme egy év kihagyás után hatványozottan jelentkezett. A fáradhatatlan és rendkívül alapos főszervező, Várkonyi Ferenc a gondosan előkészített program szerint vezényelte a sorban hatodik összejövetelt az egykori Egri Spartacus SK hajdani futballistáinak.

– Nagy igény mutatkozott rá, így 2016-ban indítottuk el a baráti találkozót, akkor még ötvenen felüli létszámmal. A hagyományok felelevenítése állandó programelemet jelent a 74 éves átlagéletkorú társaságnak. Idén tizenhatan támogatták a rendezvényt, amit nagyon köszönünk, és bízunk benne, hogy 2023. február 27-én újra összejöhetünk ugyanitt és ugyanígy – tekintett előre Várkonyi Ferenc.

Az öregfiúknak a koronavírus-járvány miatt tavaly nem adatott meg, hogy együtt nosztalgiázzanak, idén viszont semmiképp sem hagyták volna ki az eseményt a meghívottak, legalábbis a 48 fős tagság kétharmada, azaz harminchárman tették tiszteletüket. A 2020-as rendezvény óta elhunyt futballistatársak, edzők, vezetők emlékére tartott gyászszünet után a figyelmesség megnyilvánulása emléklapok átadásában öltött testet. Az Egri Spartacus SK Baráti Körének legidősebbjeként a 90 éves Polonkai László személyesen vehette át az ajándékot, míg legfiatalabbként a hamarosan 60 esztendős Gömöri Ottó utólag kapja meg a jutalmat.

És ha már jutalom! A Ferencvárosi TC elkötelezett híveként Daragó Miklós örömmel beszélt a zöld-fehérek egy nappal korábban megnyert 33. bajnoki címéről, míg Várkonyi Ferenc azzal hozakodott elő, milyen jó lenne, ha a hajdani Szpari pályán, vagyis a mai Felsővárosi Sporttelepen két éve elkészült klubépületben az Egri Spartacus is helyet kaphatna tabló, ereklye vagy emléktárgy megjelentetésével.

Ezzel az elképzeléssel valószínűleg nyitott kapukat döngetnek a Szpari szeniorjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában