Úszás

2022.04.21. 15:36

Az Egri Úszó Klub két versenyzője is a dobogóra állhatott az úszó országos bajnokság nyitónapján

Békési Eszter és Holló Balázs bronzérmet szerzett Debrecenben.

HEOL

Békési Eszter a 100 méteres női mellúszás döntőjében

Forrás: Kovács Anikó/MTI

Elindult a CXXIV. Felnőtt Bajnokság Debrecenben. Az Egri Úszó Klubot az egyesület Facebook-oldalának tájékoztatása szerint egy maréknyi fiatal csapat képviseli, melynek tagjai: Békési Eszter, Fodor Hanna, Ilyés Laura, Moldován Mia, Sós Borbála, Szabó Lilla, Ujvári Éva, Angyal Mátyás, Stefan Duca-Mircea, Györe Ádám, Holló Balázs, Kormos Kristóf, Kovács Attila, Prokaj Zsombor és Török Gergely.

Az első napon két bronzéremnek örülhetett az egri küldöttség az MTI napi összefoglalója alapján. Holló Balázs 200 méter vegyesen a második legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol az ötös pályán úszva 1:59.11-el Kós Hubert és Török Dominik mögött ért célba. Békési Eszter 100 méter mellen másodikként jutott fináléba, ahol nagy hajrával ért fel a dobogó alsó fokára.

Nagy dicséret illeti még a fiatal, gyerek korosztályú versenyzőket, akik a délelőtt folyamán egyéni csúcsokkal tovább erősítve a ranglista vezető helyüket mutatták meg magukat a felnőtt mezőnyben. Szabó Lilla 100 méteres gyorsúszásban és Fodor Hanna 50 méteres hátúszásban úsztak nagyot.

Holló Balázs a Debreceni Sportuszodában
Forrás: Egri Úszó Klub/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában