Atlétika

2022.06.27. 21:43

Apa, megcsináltuk! – mondta edzőjének a hevesi gerelyhajító bajnok

Az utóbbi hetekben minden este úgy feküdt le aludni Kovács Noel, hogy június 26-án megnyeri a felnőtt országos bajnokságot. A hevesi gerelyhajító álma teljesült a 127. atlétikai ob-n

Bódi Csaba

Az aranykovács páros: Kovács Gyula edző fiával, Noellel

Forrás: Hevesi Atlétika

– Hihetetlen boldog voltam, akkor még nem is fogtam fel teljes mértékben azt, ami ott történt – árulta el a heol.hu-nak a 75,77 méteres dobásával országos bajnoki címet szerzett Kovács Noel. – Azt viszont sajnálom, hogy nem édesapám adta át első felnőtt országos bajnoki aranyérmemet. A rendezők kezelhették volna rugalmasabban az eredményhirdetés időpontját…

Kovács Gyula édesapa, edző tanítványa számára az elmúlt év könyöksérülés miatt iszonyatosan nehéz volt, de ezen nem gondolkozott a verseny során.

– Ha azon járt volna az eszem, most nem lennék felnőtt bajnok. Nagyon jó formába lendültem az elmúlt pár hétben és minden este úgy feküdtem le aludni, hogy június 26-án megnyerem a magyar bajnokságot. Az eredmény és helyezés kárpótolja az elmúlt időszak nehézségeit. Azon pedig már nem szeretnék rágódni, mi lett volna, ha korábban gyógyul meg a könyököm.

Beszédes kép, beszédes szám
Forrás: Hevesi Atlétika

Noel nem titkolta, hogy mindent kiadott magából. Egész családja, a barátnője és több barátja is elment, hogy szurkoljon neki.

– Iszonyatos biztatást kaptam, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni – tette hozzá, majd kitért az edző édesapára. – Édesapám nagyon boldog volt, megöleltem és mondtam neki: apa, megcsináltuk! Az ő segítsége nélkül ez nem sikerülhetett volna. Mindig bízott bennem és tudta, mekkora eredményre vagyok képes. – Egyelőre még most sem tudom százszázalékosan felfogni, hogy magyar bajnok lettem. Rendkívül örülök, rengetegszer visszanéztem a győztes dobásomat. Hihetetlen volt az a hangulat, ami akkor a pályán uralkodott. Magával ragadott és kihozta belőlem ezt az eredményt, aminek nagyon megmaradt bennem.

Kovács Noelre négy nap pihenő vár rám, amit igyekszik kiélvezni. Azt nem tudja még, mikor és hány versenyen indul az év hátralevő részében, azonban a 75,77 méteres dobását szeretné minél többször megközelíteni vagy akár meg is javítani. Ezen kívül azonban más is kiemelt az Ikarus BSE színeiben versenyző atléta.

– Életemben először idén edzettem végig egy szezont edzőtárssal, Somodi Bálinttal – hangsúlyozta a bajnok. – Ami azt jelenti, hogy minden edzésre együtt érkeztünk, ugyanazt a munkát végeztük és mindenben segítettünk egymásnak. Nagyon élveztem Bálinttal az edzéseket, hiszen ő az egyik legjobb barátom. Rengeteg biztatást kaptam tőle és mindig bízott bennem. Többek között neki is köszönhetem azt, hogy mentálisan teljesen rendben voltam a bajnokságon, semmi nem tudott kizökkenteni. Ezúton is nagyon köszönöm a segítségét és minden támogatását. Hálával tartozom neki!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában