Labdarúgás

2022.06.18. 09:48

Az Egerből indult NB I-es futballista szeretné azt átadni, amit megtanult

Az Emerson-kupáért kiírt 29. nemzetközi utánpótlás tornán edzőként láthattunk viszont szülővárosában Sipeki Istvánt.

B. Cs.

Sipeki István gyerekeket irányítva részese a labdarúgásnak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A Gödöllői SK U12-es csapatával érkeztem. Most lesz egy éve, hogy én edzem őket, szeretek velük foglalkozni, ügyesek a gyerekek – mondta „Kis Sipi” a Felsővárosi Sporttelepen zajló rendezvényen.

Az Egerben született, majd Vácon nevelkedett korábbi futballista 324 NB I-es mérkőzést tudhat a háta mögött, amelyeken középpályásként 19 gólt szerzett. Többek között játszott a Videotonban, a DVTK-ban és Pakson, jelenleg pedig már szakvezetőként irányít. Hogy ez e az ő igazi „posztja”? Erre a felvetésre így felelt a 43 éves tréner.

– Az, hogy hol van a helyem a labdarúgásban, majd az élet eldönti. Ami bizonyos, hogy jelenleg Gödöllőn, az utánpótlásban számítanak rám. Szeretném átadni a gyerekeknek azt, amit megtanultam és  hogy olyan hozzáállással és mentalitással dolgozzanak, amivel magam is eljutottam az NB I-be.
Amikor Sipeki István fiatalként elhagyta Egert, teljesen másképp nézett ki a Felsővárosi Sporttelep, a jelenlegi állapot mégsem volt számára újdonság.

– Láttam, ahogy szépül a létesítmény, mivel édesanyám közel lakik a pályához, ezért nem volt meglepetés az új épület és a többi fejlesztés. Sajnos egyre ritkábban tudom meglátogatni anyukámat, de amikor tehetem, jövök.

Ha személyesen nem is, de a híradásoknak köszönhetően Sipeki István naprakész az Eger SE szereplését illetően.

– Az egri felnőtt csapat eredményeit szoktam nézni, akkor pedig jobban figyeltem az NB III-as gárdára, amikor egykori diósgyőri csapattársam, Vitelki Zoltán irányította az együttest. Követem ESE közösségi oldalát, így mindig értesülök az eredményekről, a hírekről.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában