Sakk

2022.07.19. 08:43

Az egriek nagymester sakkozója India előtt útba ejtett egy magyar bajnoki címet

Harmadik ob-aranyérmét a Magyar Nyílt Rapid bajnokságon szerezte meg Gledura Benjámin.

B. Cs.

Gledura Benjámin (jobbról a második) ismét magyar bajnokként fogadhatta a gratulációkat

Forrás: Magyar Sakkszövetség

Versenyre versennyel lehet a legjobban felkészülni. A 22 éves nemzetközi nagymester, Gledura Benjámin ezt nagyon jól tudja és most alkalma is nyílt rá. Az Egyesült Államokban egyetemre járó egri fiatal tagja az indiai Chennaiban július 28. és augusztus 10. között asztalhoz ülő magyar férfiválogatottnak. Legjobbjaink számára a hétvégén Ajkán lebonyolított Magyar Nyílt Rapid Sakkbajnokság, egyben 7. Csaba Árpád-emlékverseny jelentett megméretési lehetőséget és felkészülési állomást. 

A 170 indulót számláló mezőny 13 fordulós, svájci rendszerű viadalon döntött a helyezésekről.

A 2619 Élő-pontszámmal rendelkező Gledura Benjámin a Kőbánya SC színeiben úgy mozgatta a bábukat, hogy egyszer sem tudták legyőzni. A 13 játszma közül nyolcat megnyert, ötször pedig remizett, az így megszerzett 10,5 pont pedig diadalt jelentett számára, no meg a győztesnek járó 500 ezer forintos pénzdíjat is hazavihette. Ezzel 2016 és 2019 után a harmadszor állhatott a rapid ob dobogójának tetejére. 

Gledura Benjámin összpontosítása aranyat ért
Forrás: Magyar Sakkszövetség

Az 55–65 év közötti kategóriában a szintén egri Kiss Pál (2201) 7,5 ponttal második helyezést érte el, míg abszolútban a 41. helyen zárt. Az Egri SRSK ifjú sakkozójaként Majoros Rózsa Evelin (1904) 6 ponttal a 102. helyen végzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában