Vízilabda

2022.07.28. 12:46

Szilágyi Dorottya úgy távozott hogy tudta, egyszer visszajön Egerbe

A magyar válogatott szélső, Szilágyi Dorottya és a center Rebecca Parkes szerződtetésével újabb szintet léphet az edzőként dr. Sike József vezette Tigra-ZF-Eger OB I-es női csapata.

S. K.

Szilágyi Dorottya (szemből) két év után játszik ismét egri színekben

Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

Hosszú idő után szerepelhet ismét a nemzetközi kupaporondon az egri női csapat. Szécsi Zoltán elnök az Egri Vízilabda Klub (EVK) szezonnyitó sajtótájékoztatóján korábban úgy fogalmazott: a decemberi Magyar Kupa-győzelemmel új kapuk nyíltak meg a női együttes előtt, s az újabb szintlépéshez a klubvezetés részéről minden segítséget megadnak. A megyeszékhelyiek többek között Szilágyi Dorottya és az új-zélandi születésű Rebecca Parkes személyében magyar válogatott játékosokkal erősítettek a 2022/23-as szezonra, de a Bitskey Aladár Uszodába teszi át a székhelyét az Egyesült Államokból hazatérő Kékesi Borbála, a III. kerülettől érkező szerb válogatott Dulics Maja és a volt dunaújvárosi Szellák Csenge is.
– Két évvel ezelőtt úgy távoztam, hogy megbeszéltük Szécsi Zoltánnal, egyszer majd szeretnék visszatérni – jelentette ki az egri nevelésű Szilágyi Dorottya. – Most jött el ez az idő, ráadásul egy Bajnokok Ligájában induló együtteshez csatlakozhatom. A tavalyi csapat óriási fegyvertényt vitt véghez a Magyar Kupa-győzelemmel, amiért minden elismerés megilleti a lányokat. Nagy várakozásokkal tekintek az elkövetkezendő időszakra.
Rebecca Parkes a görög Ethnikosz Pireusz gárdájától tér haza, amellyel idén elhódította a női LEN-kupát.
– Nagyon jó érzés, hogy visszatérhetek Egerbe, ez egy remek lehetőség számomra – fogalmazott az új-zélandi születésű Rebecca Parkes, aki 2014 és 2017 között játszott egri színekben. – Kellően erősnek érzem a csapatot ahhoz, hogy a hazai és a nemzetközi porondon is jó eredményeket érjünk el.
A női OB I. 2022/23-as küzdelmei várhatóan októberben kezdődnek, a Bajnokok Ligája selejtezői pedig novemberben. A pontvadászatot megelőzően augusztus 27. és szeptember 10. között a spliti Európa-bajnokságon szurkolhatunk a magyar csapatért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában