Triatlon

2022.09.12. 15:02

Fodor-Fejes Adrian Adél esetében az öntúlszárnyalás nyolc percet jelentett

A Sri Chinmoy Team Tiszafüreden kilencedik alkalommal bonyolította le olimpiai távú viadalát, amely egyben triatlon ranglistaversenyként is szolgált.

B. Cs.

Fodor-Fejes Adrian Adél és Garabás Gizella

Forrás: Egri FTK

– Idén az 1500 méter úszáson nem lehetett neoprénruhát felvenni, bár meglehetősen „friss” volt a víz, igaz, a mérések különböző értékeket mutattak – számolt be a 9. Tiszafüred Öntúlszárnyalás Triatlonról Fodor-Fejes Adrian Adél, aki 50–59 éves női kategóriában 2:58:25 órás idővel a dobogó legfelső fokára állhatott. – A meteorológiai intézet szerint 21, a szervezők által mért vízhőmérséklet pedig 24 Celsius fok volt. A rajt idejére a levegő hőmérséklete már 20 fokra emelkedett és sajnos a szél is erősödni kezdett, ami a 40 kilométeres kerékpározás során csak fokozódott, időnként elérte a 20–25 km/órás sebességet. A 10 kilométeres futás ideje alatt kellemes, 22 fokban küzdötték le a versenyzők a kilométereket, a két kilométeres futókörön.

Az Egri Futó és Triatlon Klub sportolójának az öntúlszárnyalás jól sikerült, mert a tavalyi versenyhez képest több mint nyolc percet sikerült javítani az eredményén.

Az Egri Városi Úszóklub és Gyógytanuszodát Garabás Gizella képviselte. A 40–49 éves női kategória győztesének ideje (2:50:09 óra) a női mezőnyben az abszolút második helyezéshez bizonyult elegendőnek.
 

Címkék#ranglista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában