Gyász

2022.11.11. 20:32

Elhunyt az egri jogász labdarúgó-csapat alapembere

Hosszan tartó betegség következtében, életének 54. évében elhunyt dr. Kókai Zsolt.

Bódi Csaba

Dr. Kókai Zsolt (jobbról az ötödik) kollégái körében a hajdani Olajbányász pályán

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Megbízható, nagy tudású, intelligens játékost, igazi csapatembert veszítettük „Kokó” személyében – mondta dr. Ivancsó Attila. Az 1994-ben létrehozott és 2021-ig működött Vis Maior kispályás labdarúgó-csapat játékosától tudjuk azt is, hogy Kókai doktor alapítója volt a dr. Kállai Sándor és dr. Zakar Péter fémjelezte, jogászok alkotta gárdának, mint ahogy a Főnix társulatátis is erősítette. Fájdalom és szomorúság, hogy a majd' három évtizedig létezett Vis Maior  2019-ben elveszítette kapusát, az 56 évesen elhunyt Nagy Pétert, akit most a csapat egyik védője követ az árnyékvilágba.

 

A futballozás mellett jógázó és úszó is dr. Kókai Zsoltra az Egri Törvényszék labdarúgó-csapata is alapemberként számíthatott. 

Az 1990-es évek végén nagypályán az Unió Eger FC együttesét (Tóth F. – dr. Kókai, dr. Ivancsó, Endre, Farkas, Dányi, Bóta, Lengyel, dr. Kállai, Szilágyi, Nádai, edző: Tóth György, csapatvezető: Király Tamás) is erősítette. Az Egri Járásbíróság hajdani elnökhelyettese egy időben tagja volt az Egri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenybizottságának. 

Dr. Kókai Zsolttól november 15-én, kedden 14.30-kor vesznek végső búcsút az egri Grőber urnatemetőben.


 

 

Címkék#nekrológ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában