Labdarúgás

2023.01.31. 14:26

Bélkő SE-Bélapát: lelki traumáktól sújtott őszt hagytak maguk mögött

Nyugalmasabb és eredményesebb tavaszi idényre lenne szükség ahhoz a Bélkő SE-Bélapát csapatánál, hogy elmondhassák: megint sikerült előbbre lépniük.

B. Cs.

Molnár Richárd (jobbra) házi gólkirályként hét találatnál jár

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A bélapátfalviak lendületből érkeztek a nagypályás felkészülésre, amely immár harmadik hete tart a Heves vármegyei I. osztály 9. helyén álló együttesnél. A télen teremben nagyon aktív, mind emellett kispályán kiválóan teljesítő gárdában újra ott szerepel a sérüléséből felépült Bársony Dániel.

– Dani meghatározó személyisége a klubnak, nem csak az egyesület elnökeként, hanem a pályán, játékosként is rendkívül sokat tesz a csapatért – szögezte le a bélapátiak edzője, Horváth Tamás. 

– Sajnos azonban Szeruha Dávid és Czakó Bence szalagszakadás miatt kidőlt a sorból, velük tavasszal nem számolhatunk. Új igazolás nem várható, viszont két fiatal kapusunk felkészítésében visszatérőként Tóth Andrásra számíthatunk. Az is előnyt jelent, hogy öt egyetemistánk jelenleg itthon tartózkodva a többiekkel együtt végzi a felkészülést.

A Bélkő SE-Bélapát remekül kezdte az őszi idényt (három meccsen hét pontot szereztek a „Kiskékek”), ám a szeptemberi autóbaleset miatt bekövetkezett tragédia nagyon megviselte a társaságot.

A 19 éves Csuhaj Zsombor elvesztése mély nyomot hagyott a játékostársak életében. A megrendítő erejű esemény ugyanakkor nagyon összerázta a csapatot, ennek is volt köszönhető a Hevesen elért 3–2-es győzelem. Ezek után füzesabonyi mérkőzés elvesztése következett.

– Szakmai oldalról nézve az 5–3-as vereség jobban megviselte a gárdát, mint a korábbi tragédia. A Füzesabonyban elszenvedett lelki traumát nem tudtunk kiheverni és a negatív széria kitartott az idény végéig – emlékeztetett Horváth Tamás. – Most úgy vágtunk bele a munkába, hogy igazán éreztem a pozitív szemlélet, részben betudhatóan a teremben elért sikereknek. Tudják a srácok, hogy bele kell tenni a melót azért, hogy eredmény legyen.

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

A gazdasági szempontokat szem előtt tartó döntés értelmében a Téli-kupára nem neveztek és edzőmeccsből is csak egyet kötöttek a bélapátiak, méghozzá február végére, a Mátraderecskével. 

– Már az előző években is mutogatta fiatal csapatuk az oroszlánkörmeit és ez ősszel olykor már a játékban is érvényre jutott – folytatta Horváth Tamás. 

– Bízom benne, hogy mindez majd az eredményességben is meglátszódik, főleg, ha jól sikerül a felkészülés. Nagyon szeretnénk, ha a hasonszőrű csapatokkal szemben továbbra is ugyanúgy pozitív lenne a mérleg, mint az utóbbi egy-két szezonban. Előrelépni pedig akkor tudunk, ha középcsapatokat nemcsak megszorongatjuk, hanem hozunk is el tőlük pontokat és olyan gárdákat is legyőzünk, amelyeket eddig nem tudtunk. Jó lenne hasonlóan jól, vagy még jobban nyitni, mint tettük azt az ősszel, amihez ha társulna még néhány győzelem, elmondhatnánk magunkról, hogy ha lassan is, de araszolunk felfelé.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában