Biatlon

2023.01.27. 12:47

EYOF: a gyöngyössolymosi biatlonistának a sífutás jobban ment

Túljutott első nagy világversenyén Szőllős Dániel. A Honvéd Zalka SE 17 éves biatlonistája a 16. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) két számban mérette meg magát.

B. Cs.

Szőllős Dánielt boldogsággal töltötte el, hogy teljesítette a pályákat

Forrás: MOB-Média/Szalmás Péter

– Örült, hogy tisztességgel helyt állt a „nem könnyű, de cserébe kemény” pályán. A sífutást jobban teljesítette, a lövészetén még javítania kell. Az EYOF kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy lássuk, hol áll, miben kell még fejlődnie – közölte a heol.hu érdeklődésére Szőllős Dániel édesanyja.

A gyöngyössolymosi klub elnökeként is tevékenykedő Ungvári Bernadett hozzátette: fiára februárban junior Európa-bajnokság vár Lettországban, márciusban pedig Kazahsztánban ifjúsági vb-n áll rajthoz. Addig maradnak az edzések és a tanulás a gyöngyösi Berze gimnáziumban, mert a vasárnapi hazatérés után már erre kell összpontosítania.

Szőllős Dániel új léccel versenyzett 
Fotós: MOB Média/Szalmás Péter

Szőllős Dániel a 12,5 kilométeres egyéni számban a 66., a 7,5 kilométeres sprintben pedig 68. helyen végzett az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban zajló fesztiválon. Az öreg kontinens legrangosabb téli utánpótlás multisporteseményén Magyarországot hat sportágban 21 fiatal képviseli. A versenyeket 12 helyszínen rendezik – a fesztivál amolyan főpróbája a 2026-os milánó-cortinai téli olimpiának.

 

Címkék#EYOF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában