Labdarúgás

2023.03.27. 20:51

Eger SE: Simi-ügy helyett sima ügy Füreden

Az már nem derül ki, hogy Simon Attila hány gólt rúgott volna Tiszafüreden, az viszont nagyon is felszínre került a Lipcsey Elemér Sporttelepen, milyen tartalékokkal rendelkezik az Eger SE NB III.-as csapata.

Bódi Csaba

Egri öröm a köbön, sőt, azon túl

Forrás: Pesti József/Új Néplap

A 4–1-es idegenbeli győzelemmel sok mindent lehet kezdeni, csak egyet nem: megmagyarázni. A siker sajátossága, hogy nem szorul támaszra, önmagát adja el, tündököl saját fényében. Az egri – de még nem csillag – játékosok ragyogó arccal vonultak le vasárnap a tiszafüredi pályáról, visszafogott örömmel kezelve a háromgólos győzelmet. 

A lefújást követően maroknyi egri tábor éljenezte csapatát és a futballisták az öltözőben sem csavarták fel maximumra a hangerőt. Szerény ünneplést tartottak, tapssal köszöntve egymást és magukat.

Ellenpéldák sora mutatja, hogy egy-egy diadal után nehéz megmaradni a ló innenső oldalán, ám az egriek nem estek ebben a csapdába. Szerdán négytől ugyanis a Sényő lesz egri vendég és a füredi győzelemnek akkor lesz igazán nagy értéke, ha a szabolcsiakat is felülmúlja az ESE. A Keleti csoport 27. fordulójában mutatott teljesítmény ehhez kiváló alapot ad, hozzátéve a köztudott okosságot, mely szerint az teljesen más meccs lesz.

Más volt a DVTK II. elleni mérkőzés (1–1), vagy előtte a Vasas II. otthonában elért remi (1–1) is, a maga csalódást keltő eredményével. Az angyalföldi ikszről azt mondta Nagy Krisztián, a Fáy utcában még attól is jobban futballozott a csapat, mint azt tette Tiszafüreden, csak ugye ott nyomja magát az előtérbe az a fránya helyzet ki nem használás... 

Az Eger SE asszisztens trénere azzal lépett elő nyilatkozóvá, hogy Céró Bálint vezetőedző a megszokott zöldről (ez a melegítő felsője) sárgára váltott (lapokból ötre), ami pirosat ért, azaz egy meccsen nem ülhetett a kispadra (ahol egyébként sem szokott, mert rendre állva követi a pályán zajló eseményeket). 

A 32 éves szakember előtt így megnyílt az út első NB III.-as mérkőzése irányításához, miközben Céró Bálint a klubépület sarkánál, tisztes távolságra a játéktértől izzott ezer fokon, átélve a meccs minden mozzanatát. Ebből pedig akadt bőven. 

Az egriek nem torpantak meg a feladat előtt Fotós: Pesti József/Új Néplap

A találkozó előtt 17. helyen álló ESE az 5. helyen tanyázó TVSE ellen úgy „elindult”, ahogy azt kell. A 35. percben született első gólt sem langyos játszadozás előzte meg, ám a vendégvezetés felgyorsította az eseményeket. Jónyer Kristóf előnyt jelentő találata után a hat minutummal később érkezett második treffelés valódi mestermunka volt. A szünet azért jött, mert a hazaiak még a pihenő előtt szerettek volna szépíteni, de ez csak a fordulás után sikerült, az 50. percben. Az egyenlítés azzal együtt sem lógott a levegőben, hogy helyzetük akadt a házigazdáknak. 

Miközben az eredményben a különbség nem csökkent, a sárga-kék drukkerek türelme annál inkább fogyott. A gyöngyösi illetőségű, Egerszalókon is megfordult csapatkapitány, Szabó Viktor különösen szurkolói kereszttűzbe került, noha a többiek sem alkottak maradandót. Sőt! Egyenes következményként, továbbá a stabil csapatjátéknak és a remek egyéni villanásoknak köszönhetően Kovács Dávid és a csereként beállt Józsa Marcell növelte az egri előnyt. „Kokó” kiváló rúgótechnikáról tanúskodva, szabadrúgásból vette be Tajti Bence kapuját, míg a padról beszállt szélső kontratámadás végén alakította ki a 4–1-es végeredményt.

A lefújás után már nem volt téma a csekély számú egri nézők között, hogy mi áll a hét közben a klubtól elküldött gólkirály, Simon Attila kényszerű távozásának hátterében. 

Sokkal inkább az foglalkoztatta az ESE híveit, hogy a füredihez hasonló produkciót miért nem láthattak korábban a piros-kékektől. A választ lehet kutatni a lelátón, a pályán pedig a csapatnak nincs egyéb teendője, csupán ismételni: a győzelem nemcsak tanulható, másolható is.

A minta már adott.

A Keleti csoport állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában