Labdarúgás

2023.03.24. 12:21

NB III.: viharsarki és Tisza-parti vendégjáték jó néhány hiányzóval

Az egriek vezetőedzőjük és gólkirályuk nélkül lépnek idegen pályára az NB III. Keleti csoportjának 27. fordulójában, míg a hatvaniak Sármány Kristóf jó sorozatában bízva szerepelnek vasárnap.

B. Cs.

Sármány Kristóf (elöl, balról) gólszerzésben magasan a társai előtt jár

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

FÜZESGYARMATI SK (16.)–FC HATVAN (11.)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Sporttelep. V.: Sándor Csaba (Kovács Z., Bán).

A már 11 gólnál tartó Sármány Kristóf eredményességben bízhatnak a hatvaniak. A 22 éves támadó sorban a negyedik tavaszi mérkőzésen talált a kapuba, nagyban hozzájárulva a sárga-kékek pontszerzéseihez. Noha az újonc stabilan tartja magát a középmezőnyben, csalóka a kép, mert az aktuális ellenfél csupán négy egységre van lemaradva a hatvaniaktól, vagyis hazai siker esetében máris szorosabbá válik a tabella. Ugyancsak ösztönzőleg hathat a Békés megyeiekre, hogy utóbbi három meccsüket elveszítették.

Zoran Szpisljak csapata nincs ilyen hullámvölgyben, ám idegenben jóval szerényebben szerepel, mint házigazdaként. 

Az eddigi 36 pontból 26-ot otthon gyűjtött az FCH. Ezt a mutatót ősszel rontották a Zagyva-partján 2–1-re győzött füzesgyarmatiak, azaz a visszavágás vágya is fűtheti a látogatókat. Az már csak érdekesség, hogy a viharsarki gárdát vezetőedzőként Szabados Tamás jegyzi, aki a hatvaniak hajdani játékosának és trénerének, az NB II.-es női gárda mesterének, Szabados Györgynek fia. Ettől persze fontosabb, hogy a két játékosgárda mire megy egymással a pályán. A közelmúltbeli forma alapján legalább a döntetlenre feltétlenül jók lehetnek a vendégek a kiállítás miatt hiányzó, Vasziljevics Nikola nélkül kiálló FSK-nál.

A játéknap teljes programja
Forrás: adatbank.mlsz.hu

TISZAFÜREDI VSE (5.)–EGER SE (17.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, vasárnap, 16.00. V.: Muhari Gergő (Vrboszki, Varga L.).

Legalább négy hiányzója lesz az Eger SE-nek Tiszafüreden, ahhoz képest, ahogy kiállt a csapat a DVTK II. elleni múlt heti összecsapáson. Céró Bálint vezetőedző ötödik sárga lapja miatt szorul a lelátóra, a csapatot a szakvezető közvetlen segítője, Nagy Krisztián irányítja majd a kispadról. Ugyancsak lapok miatt hagyja ki az találkozót Juhász Gergő és Vattay Márton, utóbbi kiállítás miatt kapott, egy meccsre szóló eltiltását tölti, míg Juhászt ötödik sárga cédulája szorította a kereten kívülre. Simon Attila esete teljesen eltér az előzőektől. A Keleti csoport góllövőlistáját 15 találattal vezető 40 éves támadóval ugyanis a hét közben szerződést bontott az Eger Labdarúgó Sport Kft. 

Fentieket figyelembe véve, továbbá a két csapat közötti helyezésbeli különbséget nézve, illetve az őszi 1–0-s hazai vereségből kiindulva tisztán látszik, hogy szinte minden a Tiszafüred mellett szól. Ilyenkor szokott jönni a nagy zakó vagy a bravúrgyőzelem. Az egriek nyilván a második variációban bíznak, titkon remélve, hogy a TVSE részéről talán már előre beírják maguknak a három pontot, ami azért rendre megbosszulja magát. 

A bajnokság állása 
Forrás: adatbank.mlsz.hu


 

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában